Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace z dění v našem klubu

27. 1. 2017

      TJ Moravan Lednice z.s. zdraví všechny příznivce sportu a kopané zvlášť a přeje všem všechno nejlepší do nového roku.


     Pár novinek z dění v Moravanu:

     Na konci roku bylo ukončena spolupráce s trenérem "A" mužstva Mgr. Pavlem Bartálem. Trenéru Bartálovi vedení klubu děkuje za jeho působení u A mužstva a přeje vše nejlepší, jak v další trenérské činnosti, tak v životě.

      Od 1.1.2017 je trenérem A mužstva pan Marcel Houška. Do Lednice přichází nový trenér s bohatými trenérskými zkušenostmi jak u mužstev mládežnických, tak u mužstev dospělých. Vedení klubu přeje panu Houškovi ať se mu trenérské angažmá v Lednici vydaří. Pevně věříme, že změna na trenérském postu bude změnou k lepšímu. 

      Pan Marcel Houška již převzal A  mužstvo a v pátek 13.1.2017 byla zahájena zimní příprava. Zimní příprava probíhá 3 krát týdně, v úterý a pátek na umělé trávě v Lednici a ve středu v hale v Lednici se hráči věnují nyní nabírání kondice. Již byla taky připravena termínová listina přípravných zápasů. První přípravný zápas odehraje A mužstvo v neděli 29.1.2017 od 14 hodin s ambiciózním TJ Rajhradice, které v I. B třídě v podzimní části sezóny získalo 37 bodů při skóre 57:13. Termínová listina přípravných zápasů je již zveřejněna.
       Asistentem trenéra Marcela Houšky u A mužstva bude trenér pan Miroslav Pekárek.

      Co se týče hráčského kádru, tak do přípravy A mužstva se zapojilo několik mladých hráčů z okolních oddílů. Jsou jimi Filip Kovář z Týnce, Vít Černín z Ladné, Patrik Tuček a Denis Bartl z Břeclavi. Po zraněních by se do
přípravy A mužstva měli postupně zapojit Tomáš Wolgemuth, Michal Polák a snad i Ondra Šidlo a Marek Svoboda.

      Co se týče odchodů, tak Moravan opouští dlouholetá opora a nejlepší střelec krajských fotbalových soutěží Miroslav Fobl. Mirek odchází na své další rakouské angažmá a vedení oddílu mu přeje, aby se mu v Rakousku dařilo lépe, než na jaře 2015. Za své působení v dresu Lednice Mirek Fobl nastřílel v mistrovských zápasech I.B a I.A třídy celkem 199 gólů. V roce 2016 Mirek Fobl nastřílel v mistrovských zápasech celkem úctyhodných 40 gólů a vedení klubu ho navrhlo na fotbalistu roku v anketě OFS Břeclav.

        Co se týče mládežnických mužstev, tak se vedení klubu snaží o konsolidaci trenérského kádrů u přípravek a žáků.
I když pravidelné soutěže skončily, tak pokračují soutěže halové. Naši mladší žáci si vedli skvěle na turnajích v Pohořelicích koncem roku 2016 a na začátku roku 2017. 10.12.2016 přišli o vítězství v turnaji obdrženým gólem v poslední vteřině s FK Hodonín. Turnaj dne 7.1.2017 suverénně vyhráli bez ztráty bodu, když porazili Třebíč, obě Svratky Brno, Kohoutovice, Vyškov a Rohatec.

Předminulý  víkend hráli mladší žáci U 12 v TCM Zbrojovky Brno velmi silně obsazený turnaj, kde nastupovali vesměs proti hráčům o rok starším a účastníkům žákovské ligy a krajského přeboru. Vedli si taky velmi dobře. Zde jsou výsledky:

                 Moravan Lednice - výběr OFS Vyškov 3:2 

                 Moravan Lednice - ČAFC Židenice 1:4

                 Moravan Lednice - výběr OFS Brno - venkov 2:1

                 Moravan Lednice - Tatran Kohoutovice 4:0

                 Moravan Lednice - Sparta Brno 1:6

       I naše přípravky a žáci už zahájili zimní přípravu. Tréninky mají nyní každé pondělí a čtvrtek v hale v Lednici. Taky se zúčastní  halových turnajů.

O další novinkách Vás budeme informovat.