Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mirek Fóbl je v ideální sestavě I. B třídy skupiny C

13. 12. 2010

Útočník Moravanu Miroslav Fóbl, který vstřelil na podzim 14 branek, je jediným zástupcem břeclavského okresu v ideální sestavě I. B třídy skupiny C, kterou určil Hodonínský deník.

„Dělá celou naši hru,“ řekl trenér Dubňan o svém svěřenci Dušanu Janíkovi. Bývalý hráč Šardic a Hodonína se vešel i do ideální sestavy. Společně se zadákem Baníku je v obraně ideální sestavy stoper Hroznové Lhoty Petr Laga a levý obránce Žarošic Stanislav Žaroský. „Do kabiny výborně zapadl. I na hřišti patřil k nejlepším,“ pochválil synovce kouč Zdeněk Žaroský, kouč Žarošic. Trojice Laga, Janík a Žaroský dostala přednost před dalším zadákem Hroznové Lhoty Kamilem Schwarzbierem.

Zkušenou obranu diriguje brankář vedoucího týmu soutěže Štěpán Stanislav, který dostal přednost před slovenským gólmanem Lednice Jozefem Hanzelem a zkušeným brankářem Žarošic Stanislavem Holubem. Odchovanec Milotic uvažoval v létě o konci kariéry, ale nakonec se s vedením Žarošic domluvil a na podzim patřil ke klíčovým hráčům nováčka.

Záložní čtveřici tvoří lídr Mikulčic Luděk Urbánek, kapitán Hroznové Lhoty Ondřej Bíla, středopolař Dubňan Tomáš Pochylý a zkušený matador z Kněždubu Roman Grabec.

Do útoku Hodonínský deník nominoval nejlepšího střelce soutěže, lednického snipera Miroslava Fóbla, dále okresní kanonýry Davida Vaňka a Radka Homolu. Jen mezi náhradníky zůstal dubňanský ostrostřelec Pavel Šalša nebo veselský útočník Vlastimil Sládeček.

Ideální sestava 1.B třídy skupiny C

Štěpán Stanislav (Hroznová Lhota)

Petr Laga (Hroznová Lhota) - Dušan Janík (Dubňany) - Stanislav Žaroský (Žarošice) - Luděk Urbánek (Mikulčice)

 Ondřej Bíla (Hroznová Lhota) - Tomáš Pochylý (Dubňany) - Roman Grabec (Kněždub)

Miroslav Fóbl (Lednice) - David Vaněk (Blatnice) - Radek Homola (Starý Poddvorov)

 (Zdroj: "Hodonínský deník")