Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravan Lednice - Sokol Lanžhot 1 : 2 (1 : 1)

29. 1. 2022

Branky: 19´ Osička 1:1 - 18´ Šenk 0:1, 46´ Mihál

Sestava:

Prokop Lukáš (46´ Minařík Adam) - Kacr Viktor (70´ Vala Lukáš), Ianosteac Lukáš, Wolgemuth David (46´ Čapka Boris), Wolgemuth Tomáš (75' Wolgemuth David) - Mach Petr (70´ Oscar), Simandl Pavel, Gajdoš Jiří (88´ Mach Petr), Očenášek Zdeněk (46´ Ferby Jiří), Černín Vít (46' Poláček David) - Osička Ondřej (46 ´Wallisch Matěj).

  Náš první přípravný zápas jsme sehráli proti papírově nejsilnějšímu mužstvu z celé přípravy, Sokolu Lanžhot. Hosté se netají postupovými ambicemi do MSFL a v jeho středu hrají hráči se zkušenostmi od MSFL až po 1. ligu. Soupeř měl další výhodu v tom, že již jedno přípravné utkání sehrál, kdežto my jsme šli do utkání po dvoutýdenní přípravě. Nám naopak nahrávalo naše užší hřiště, takže se výkonnostní rozdíl malinko zmenšil, ale o to více bylo méně prostoru pro kombinaci obou mužstev.

   Do úvodní obdržené branky jsem nebyl spokojený s naším výkonem. Nedostupovali jsme protihráče a pokoušeli jsme se dostávat na polovinu soupeře dlouhými nákopy místo kombinace. Je přiznat, že kluci to měli těžké, protože Lanžhot nás okamžitě presoval, nedával nám šanci na nějakou delší kombinaci a kluci mě tím připadali zaskočení až bojácní. Do 15. minuty měli hosté míč skoro stále ve své moci, ale jen neplodně okolo poloviny hřiště, protože jsme se dobře posunovali a nedávali soupeři nějaký větší prostor pro ohrožení naší branky. První příležitost zápasu jsme si vytvořili my, když pomalou rozehrávku soupeře vystihl Ondra Osička. Před vápnem brankáři vypíchl míč, bohužel se rozhodil v pohybu a již nedokázal míč dostat do opuštěné branky. Soupeř měl také jednu vyloženou příležitost, ale neproměnil. Když jsme se začali více dostávat do hry, tak jsme ztratili na útočné polovině míč, hosté podnikli po naší levé straně rychlý protiútok, nedokázali jsme dostoupit protihráče a tak skóre utkání otevřel hostující navrátilec Šenk. Kluci mně najednou připadali, jako by branku očekávali a cítil jsem takovou rezignaci či beznaděj, že nemáme šanci uhrát příznivý výsledek. Naštěstí ihned po rozehrání Viktor Kacr po pravé straně vyslal do útoku Petra Macha, ten nádherně pronikl až do vápna, přihrál pod sebe Pavlovi Simandlovi a ten vyzval ke skórování Ondru Osičku. Na klucích jsem okamžitě zpozoroval povzbuzení a od té doby se naše hra rapidně zlepšila. Do konce poločasu si již žádné mužstvo nevytvořilo žádnou brankovou příležitost.   

   Do druhého poločasu jsme nasadili čtyři čerstvé hráče. Poločas jsme  nezačali nejlépe, protože ihned v jeho úvodu jsme váhavou rozehrávkou vybídli soupeře ke zbytečnému skórování. Na klucích jsem tentokrát viděl naštvání a chuť výsledek otočit. Lanžhot měl sice stále míč více ve své moci, ale my jsme podnikali nebezpečné, rychlé brejky. Tím jsme dávali soupeři větší prostor k přečíslení. Lanžhot si tak ve druhém poločase vytvořil dvě stoprocentní šance, ale naštěstí pro nás, branku netrefil. My jsme ve druhé polovině druhého poločasu poslali na hřiště ještě dorostence Lukáše Valu a testovaného Oscara. Do konce zápasu Lanžhot ještě jednu velkou šanci neproměnil a tak jsme v samém závěru zápasu měli obrovskou šanci vyrovnat. Bohužel, v poslední chvíli nám soupeř střelu z malého vápna zblokoval.

   Hráče chválím, jak naše první přípravné utkání relativně zvládli. Těšilo mě, že jsem ve hře viděl prvky, které jsme trénovali. Pro některé hráče byl zápas obrovským přínosem, protože měli  možnost na vlastní kůži poznat techniku, fyzickou kondici a agresivitu vyspělého, kvalitního soupeře a jak se pracuje s míčem ve větší rychlosti, která je potřeba ve vyšších soutěžích. Stínem utkání pro nás bylo zranění Tomáše Wolgemutha a to, že jsme prohráli.“

Trenér Milan Volf