Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moravan vyhrál turnaj o "Putovní pohár LVA" v Hlohovci

21. 7. 2018
1. utkání:  Moravan Lednice - Sokol Charvátská Nová Ves  6 : 0  (3 : 0)
                  (Branky: Fóbl Miroslav 3x, Pálka Tomáš 3x)
 
 
Finále:  Moravan Lednice : FK Valtice   2 : 2  (1 : 1), na penalty 3 : 1

Branky: 1´ Fóbl Miroslav (1 : 0), 63´ Fóbl Miroslav (2 : 2)

Sestava
Polák Michal (36' Nosek David)
Sedláček Roman - Sedláček Radek - Wolgemuth David - Wolgemuth Tomáš
Ferby Jiří - Svoboda Lukáš -  Vejvančický Roman - Tetur Ivo
Pálka Tomáš (36´ Holešínský Jaroslav) - Fóbl Miroslav

Ve finále nás čekal mnohem kvalitnější soupeř, FK Valtice. Lepší úvod jsme si nemohli přát, když po získání míče Tomáš Wolgemuth krásným pasem mezi obránce  vysunul Miru Fóbla, ten si sklepl hrudí míč do běhu a nekompromisně zakončil. I po obdržení branky hrál soupeř stále v hlubokém obranném bloku a spoléhal na dlouhé nákopy na rychlé útočníky. My jsme lépe kombinovali, ale nedokázali jsme se gólově prosadit a kazili jsme zbytečně naší netrpělivostí jednoduché přihrávky. Po jedné takové ztrátě jsme včas nezareagovali a z brejku jsme inkasovali. Ve druhém poločase byla naše převaha ještě výraznější, bohužel z nepřesně nařízeného trestného kopu jsme inkasovali podruhé.  Po obdržené brance jsme byli chvilku otřeseni, ale pak jsme vyvinuli ještě větší aktivitu a soupeře jsme nepustili téměř za půlku.
Naší zbrklostí, netrpělivostí a malým důrazem v pokutovém území jsme branku stále nemohli vstřelit, i když jsme šance měli. Deset minut před koncem jsme hru zredukovali na tři obránce a posílili útok Jardou Holešínským. Rázem jsme se dostávali ještě více do šancí a bylo otázkou času, kdy vyrovnáme. To se nám podařilo opět Mirou Fóblem, kdy mu přihrával právě Jarda Holešínský.
V náporu jsme pokračovali stále a chtěli utkání rozhodnout v normálním hracím čase, ovšem soupeř začal zdržovat hru a bylo vidět, že na zvrat již nemá síly. Utkání tak skončilo remízou a na pokutové kopy jsme vyhráli. Kluky chválím za druhý poločas, kdy jsme hráli kombinačně dobře a vydali se ze všech fyzických sil. Turnaj pro nás byl skvělou fyzickou přípravou, protože jsme jej odehráli s jedenácti hráči v poli.

Volf Milan, trenér 
 

Náhledy fotografií ze složky Pohár LVA 2018 v Hlohovci