Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěch mladších žáků U-13 na mezinárodním turnaji BALATON TROFEA CUP

9. 7. 2018

 Ledničtí fotbalisté U13 se stali vicemistři Balaton Trofea

    Místo usazení do školních lavic se fotbalový mládežníci Moravanu Lednice poslední červnový týden usadili na pobřeží Balatonu.  Odjeli totiž sportovat do Siofoku na mezinárodní fotbalový turnaj BALATON TROFEA CUP, kde se sešla mužstva třinácti národností. Lednický fotbal zastupovaly dvě kategorie mladších žáků U12 a U13 pod vedením trenérů Jiřího Horčičky, Kamila Schallenbergera, Kamila Horáčka, Bohuslava Furcha a Petra Vrzala. Každé mužstvo čekalo šest, respektive sedm zápasů s mezinárodnímy týmy.

   U12-ku reprezentovali hráči Kamil Šuderla, Lukáš Vrzal, Kryštof Režňák, Tomáš Čoma, David Baránek, Daniel Hlavatý, Martin Furch, Michal Schallenberger, Martin Veverka, Roman Filipovič, Lukáš Vaníček, Lukáš Prudík, Denis Kocman, František Pavlinec, František Zugárek, Martin Pollák. U12-ka hrála své zápasy v místní školní akademii v počtu 7+1. Po dvou prohrách, tří remízách a jednom vítězství skončila na 10. místě z 15 účastníků.

   U13-ku reprezentoval Tomáš Dostál, Štěpán Krůza, Nataniel Gajdošík, Ondřej Hlavňovský, Filip Jandásek, Tadeáš Pařenica, Šimon Kristoň, Ondřej Gajdoš, Kryštof Lucký, Lukáš Vala, Nikola Klimovič, Jan Veigl, Dominik Vlašic, Daniel Šudrla, Alexandr Labaj, Václav Lebloch. Té se dařilo lépe, kdy nejdříve ve skupině třikrát vyhrála a jednou prohrála. Přes vítězství ve čtvrtfinále a semifinále se dostal Moravan do finále. Soupeřem mu byla fotbalová akademie z Budapešti CSEPEL HUNGARY. Bohužel však vleklé přívalové deště neumožnili, i přes protesty, zápas odehrát. Rozhodnutí turnajové komise bylo nezvratné, a tak se místo zápasu kopaly jen penalty. Až do osmé série všichni proměnili, ale devátá byla pro Lednici konečná. Moravan nedal penaltu a hráči CSEPEL se radovali z vítězství v turnaji. Smutek Moravanu byl velký a násobil ho pocit z neuskutečněného utkání, do něhož si hráči moc věřili. I tak je druhé místo z devatenácti týmu historickým úspěchem mládežnického fotbalu v Lednici a mnohým klukům ukázalo fotbal zase z úplně jiné strany.

   Krásný ceremoniál se státní hymnou si hráči vychutnali hned po utkání. Pěkný zážitek si mládežníci Moravanu mohli užít i díky podpory obce Lednice, TJ Moravanu Lednice, vedení fotbalového oddílu, sponzorům a především obětavým rodičům a příznivcům klubu.

Výsledky U12:

WKS GRYF WEJHOROWO - LEDNICE  3:0

FK VIZIONIV – LEDNICE  3:3 (Furch Martin 2x, Veverka Martin)

FC NOVÝ BOR – LEDNICE  0:0

SIOFOKI BANYÁS – LEDNICE  6:0

SC MARLY – LEDNICE  0:0

WARSZAWSKA AKADEMIA – LEDNICE  1:3 (Pavlinec František, Kocman Denis, Veverka Martin)

Výsledky U13:

Skupina:

FC NOVÝ BOR  - LEDNICE  0:2 (Klimovič Nikola, Lucký Kryštof)

PKS LIFE SIENNICA – LEDNICE  1:2 (Klimovič Nikola, Vala Lukáš)

NK POLJICANIN 1921  - LEDNICE  1:2 (Lucký Kryštof, Vala Lukáš)

FK ŠENKVICE – LEDNICE  1:0

Čtvrtfinále:  1 SC ZNOJMO – LEDNICE  0:2 (Vala Lukáš, Gajdoš Ondřej)

Semifinále:  FC SPARTAK CHRÁST – LEDNICE 0:5 (Gajdoš Ondřej 3x, Vala Lukáš, Lucký Kryštof)

Finále: CSEPEL HUNGARY – LEDNICE nehráno, penalty 9:8 (dali-Vala Lukáš, Klimovič Nikola, Gajdošík Nataniel, Kristoň Šimon, Gajdoš Ondřej, Dostál Tomáš, Lucký Kryštof, Krůza Štěpán, nedal-Jandásek Filip)

 

Náhledy fotografií ze složky Balaton Trofea Cup 2018