Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. kolo Lednice - Hroznová Lhota 1 : 1 (0 : 1)

2. 11. 2008

Branka:  Markovič František

Sestava

Podškubka Jan

Kříž Michal - Zrůna Stanislav - Wolgemuth Tomáš - Bartošík Petr

Puchala Bohuslav - Kozubík Lukáš - Fóbl Miroslav - Ševčík Michal

Holešínský Jaroslav - Holáň David

Náhradníci:  Budlanský Luboš, Čapka Jakub, Kaňa Petr, Markovič František a náhradní

                       brankář Forman Petr

 

Oproti minulému zápasu v Lanžhotě byl trenér Antonín  Michálek nucen udělat dvě změny v sestavě. Místo Igora Vymyslického, který utrpěl po hrubém a nevybíravém zákroku lanžhotského útočníka zlomeninu lýtkové kosti, povolal z béčka zkušeného stopera Staňu Zrůnu, a místo Franty Markoviče, který nebyl zdravotně v pořádku, hrál na postě útočníka David Holáň. K dispozici také nebyli zranění Mojmír Baroň, Tomáš Klimovič, Jara Klomínek, Jara Kolář, Tomáš Málek a brankář Hussin Ali, který si vyřizoval prodloužení povolení k pobytu v České republice.

Obě mužstva začala opatrně se zabezpečenou a dobře organizovanou obranou. První střelu směrem na bránu hostů vyslal z velké vzdálenosti v 5. minutě Jara Holešínský, ale vysoko nad. Následný protiútok odvrátila naše obrana na roh, ze kterého hosté nic nevytěžili. V 11. minutě ukázal své střelecké schopnosti kanonýr Ondřej Bíla. Jeho dobrou střelu z 25 metrů k tyči vyrazil Jenda Podškubka na roh, ze kterého však hosté naši bránu neohrozili. Až do 28. minuty si ani jedno mužstvo žádnou větší šanci nevytvořilo. Na každé straně se zahrávaly dva rohové kopy a několik nepřesných střel z větších vzdáleností na výsledku nic neměnilo. Naši hráči nehráli v pohodě. Hráli bez pohybu, chyběla kombinace a míče většinou nepřesně nakopávali dopředu. Hroznová Lhota sice neměla větší tlak, ale její hráči byli v pohybu, dobře kombinovali a byli fotbalovější. Ve 29. minutě zastavil Michal Kříž před hranicí pokutového území pronikajícího hráče hostů nedovoleně. Nařízený trestný kop proměnil technickou střelou přes zeď Ondřej Bíla ve vedoucí branku Hroznové Lhoty. Po obdržené brance naši hráči přidali a začali mít více ze hry. Chyběla však přesnější finální příhrávka k ohrožení brány soupeře. Ve 34. minutě šli do brejku hosté, ale naši obránci stačili odvrátit na roh, ze kterého naši bránu neohrozili. Závěrečných pět minut 1. poločasu jsme soupeře zatlačili. Nejdříve ve 40. minutě unikl po pravé straně Bohuš Puchala, dostal se do šestnáctky, ale brankář Stanislav včasným vyběhnutím zmařil vyloženou šanci. Následný rohový kop jsme zahráli nepřesně. Ve 42. minutě odcentroval z levé strany Jara Holešínský, našel v šestnáctce volného Mirka Fóbla, ale jeho střela nůžkami šla těsně nad břevno. Ve 43. minutě se dostal míč k Davidovi Holáňovi, ale jeho střelu z 20 metrů pod břevno brankář Stanislav vyrazil na roh. Rohový kop obránci hostů odvrátili a píšťalka rozhodčího ukončila první poločas.

Do druhého poločasu poslal trenér Michálek na hřiště Frantu Markoviče místo Davida Holáně. Naši hráči přidali na důrazu a zlepšili hru. Hosté se stáhli, ale jejich dobře organizovaná obrana a záloha stačila včas narušovat naše rozvíjející se akce. Hosté dobře bránili a každou naši nepřesnou rozehrávku využívali k rychlým protiútokům. Naštěstí jejich finální přihrávky také nebyly nejpřesnější, takže se do vyložených šancí nedostali. V 56. minutě zahrávali hosté rohový kop, ale branku neohrozili. V 73. minutě poslal trenér Michálek na hřiště záložníka Jakuba Čapku místo obránce Michala Kříže. Do útoku se posunul ze zálohy Mirek Fóbl a hráli jsme systém 3 - 4 - 3 ve snaze zvrátit nepřiznivý výsledek. V 74. minutě se dostal do úniku Mirek Fóbl, ale sólo z půlky hřiště zakončil střelou do hostujícího brankáře Stanislava a následný roh obrana hostů odvrátila. V 79. minutě prostrčil míč Lukáš Kozubík mezi obránci nabíhajícímu Frantovi Markovičovi, a ten prostřelil gólmana Stanislava a srovnal na 1 : 1. Závěrečnému tlaku domácích dokázala obrana Hroznové Lhoty odolat a utkání skončilo smírně.