Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. kolo Rakvice - Moravan Lednice 1 : 1 (0 : 0)

Branka:  Dvořáček Ladislav

Sestava

Hanzel Josef

Lanta Zdeněk - Kříž Michal - Dvořáček Ladislav - Šuldes Jaroslav

Svoboda Marek - Hílek Peter - Wolgemuth David - Ševčík Michal

Holešínský Jaroslav - Rehák Vladimír

Náhradníci:  Fóbl Miroslav, Kaňa Petr, Konvičný Zdeněk, Pospiš Matěj, Podškubka Jan

          Lednice přijela do Rakvic s velkou marodkou, ale odhodlaná bodovat. Od úvodních minut zápasu byl Moravan více ve hře a jeho aktivita přinesla několik příležitostí skórovat. Ve 3. minutě zápasu hostující Vlado Rehák střílel z dobré pozice, ale domácí brankář jeho střelu vyrazil. V 8. minutě opět hostující útočník ve vyložené šanci přestřeluje branku domácích. V 18. minutě po hrubé chybě stopera Kříže, běží sám na branku domácí Rástočný, ale bravurní zákrok brankaře Jožky Hanzla zabrání ke skórování. 25. minuta přinesla Moravanu další komplikaci, kdy si lednický bek Zdeněk Lanta přivodil výron kotníku a musel ho nahradit Petr Kaňa. Lednice zvýšila úsilí a díky kvalitní hře ofenzivy si vytvářela převahu. Ve 38. minutě hostující Jara Holešínský po skvělé kombinační hře se kličkou zbavuje stopera domácích Suského, který faulem ze zadu bez možnosti hrát míč útočníka Lednice zastavuje. Hlavní rozhodčí milosrdně domácímu stoperovi dává pouze žlutou kartu. Z následného přímého kopu Lednice nic nevytěžila. Další sporný moment nastal ve 42. minutě, kdy opět rakvický stoper fauluje pronikajícího Holešínského a rozhodčí místo druhé žluté karty píská nedovolený zákrok proti Lednici. V závěru poločasu si vybírají rozhodčí další slabou chvilku a po vlastní chybou zaviněném pádu domácího hráče rozhodčí fouká přímý kop a uděluje stoperovi Moravanu Laďovi Dvořáčkovi nesmyslnou žlutou kartu. Po rozehrání přímého kopu se domácí hráč pohybuje v ofsajdu a pomezní rozhodčí nechává domácího hráče zakončit, ale jeho hlavička netrefila branku. Následný komentář hostujícího brankaře je odměněn žlutou kartou. Po rozehrání rozhodčí ukončuje první poločas.

          Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil. Moravan byl dále velmi aktivní a domácí hrozili jen z brejků. V 70. minutě zastavuje pomezní Hrubý lednický útok pro údajné postavení mimo hru a svým rozhodnutím překvapuje i domácího stopera, který se zapomněl u vlastní šestnáctky. V 75. minutě Moravan posiluje útočnou aktivitu příchodem střelce Mirka Fóbla, který hned zaměstnává dva obránce domácích. Naše aktivita přináší několik příležitostí. Nejprve v 80 minutě skvěle hrající Petr Kaňa nepromění svou vyloženou šanci. Záhy Lednice po centru z levé strany střílí gól a ve znamení dnešního špatného výkonu pana pomezního Hrubého se opět nepřesně odpískalo postavení mimo hru. V 85. minutě Rakvice založily z levé strany hřiště rychlý protiútok do nezformované obrany Moravanu. Po přihrávce se domácí útočník Vajbar krásně uvolní a nekompromisní střelou otevřel skóre. Moravan poprvé na jaře inkasuje. Lednice se nevzdává a svůj tlak zvyšuje na maximum. Agilní Petr Kaňa znovu zahazuje vyloženou šanci a domácí už jen ztěží odvrací na roh. V 88. minutě po rohu Lednice chybuje domácí brankář a podbíhá centrovaný míč, který doplachtí k volnému hráči Jarovi Šuldésovi a ten pohodlně skóruje. Ovšem opět pan pomezní Hrubý zvedá praporek a signalizuje nějaké údajné porušení pravidel. Hlavní okamžitě gól neuznává a to už pro Lednici mělo nádech různých velikonočních tradic („šlahačka“). Zápas gradoval. Lednice neuvěřitelnou bojovností, ale nutno přiznat i nepřesností rozhodčího v délce nastavení, si vytváří ofenzivní tlak, kdy domácí zoufale jen odkopávají a za cenu faulů se snaží kouskovat hru. Poslední možnost k vyrovnání se Moravanu naskytla v nastaveném čase po útočném faulu hráče Rakvic na polovině hřiště. K přímému kopu se postavil Laďa Dvořáček a svým nákopem a hrubou chybou brankáře Málka srovnává na 1 : 1.
         Závěrem je nutno vyzdvihnout bojovnost a morálku hráčů Moravanu, kdy asi největší překážka k úspěchu byli velmi slabí a nepřesní rozhodčí.