Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kolo Moravan Lednice - Ratíškovice 1 : 4 (1 : 1)

6. 11. 2011

Branka:  Holešínský Jaroslav

Sestava

Hanzel Josef

Rehák Vladimír - Kříž Michal - Dvořáček Ladislav - Ševčík Michal

Pálka Tomáš - Průdek Lubomír - Hílek Peter - Kaňa Petr

Holešínský Jaroslav - Fóbl Miroslav

Náhradníci:  Konvičný Zdeněk, Markovič František

Lednice – Ratíškovice 1:4. „Výsledek je výborný, ale vítězství se nerodilo vůbec lehce,“ řekl kouč Baníku Zdeněk Blaha. Ten se musel na Břeclavsku obejít bez univerzála Petra Kotáska, kterého do hry nepustily rodinné důvody. Kotáskovo místo zaujal Marek Kadlčík.

Ratíškovice začaly v Lednici výborně. „V úvodu utkání jsme byli jasně lepším týmem. Bohužel jsme z několika vyložených příležitostí dali pouze jeden gól,“ uvedl Blaha. Baník poslal do vedení Kopl, který se hlavou trefil po spolupráci Tomáše Voříška s Ňorkem. Další šance Tomáše Voříška a Ňorka zůstaly nevyužity.
Lednice nedůraz v koncovce hostů potrestala vyrovnávací brankou. Po standardní situaci se prosadil dlouhán Holešinský. „Přestože jsem na něj hráče upozorňoval, nezvládli jsme nejvyššího hráče na trávníku pohlídat,“ posteskl si ratíškovický kouč. Začátek druhé půle patřil Lednici. „V úvodu druhé půle jsme byli pod tlakem. Domácí měli dvě gólové šance. Jednou nastřelila Lednice tyč, druhou tutovku zmařil gólman Chromý,“ informoval Blaha.
Zbytek druhého poločasu patřil Ratíškovicím. V 70. minutě vstřelil druhý gól Baníku Tomáš Voříšek, který přidal v 75. a 77. minutě další dvě branky a zajímavý zápas rozhodl.
„Všechno to byly pěkné vypracované akce. Voříšek se v minulých zápasech neprosadil, teď nám to vynahradil,“ pochválil mladíka Blaha.
 
Zdroj: „Hodonínský deník“