Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. kolo Tvrdonice - Moravan Lednice 1 : 3 (0 : 0)

Branky:  Holešínský Jaroslav 2x, Wolgemuth Tomáš

Sestava

Hanzel Josef

Markovič František - Wolgemuth Tomáš - Wolgemuth David - Dora Marek

Svoboda Marek - Pálka Tomáš - Dvořáček Ladislav - Frlaus Pavel

Holešínský Jaroslav - Fóbl Miroslav

Náhradníci:  Herzán Lubomír, Kolek Jakub, Konvičný Zdeněk

Do vedení šli hosté, ale Tvrdonice za deset minut srovnaly. Hned z následné rozehrávky ale Ledničtí znovu udeřili, čímž zlomili odpor domácích fotbalistů. Tvrdonický Trecha nakonec lovil míč ze své sítě ještě jednou. Po prohře 1:3 se Tvrdonice nebezpečně přiblížily sestupovému pásmu.

Oba týmy přivítala na trávníku zima a studený vítr. K tomu se v průběhu hry přidalo místy i sněžení. Více než stovka zmrzlých diváků pak musela přetrpět bezbrankový poločas. Šance si ale vytvořily oba týmy, jenže chyběla přesnější muška.
Ze začátku měli více ze hry hosté, kteří častěji ohrožovali Trechovu branku, ač hráli proti větru. Hlavní postavou ofenzivy Moravanu byl kanonýr Miroslav Fóbl. Ten ohrozil Trechu už ve 3. minutě nebezpečným přímákem. Tvrdonický gólman jej vyškrábl na roh, ze kterého pak Pálka hlavičkoval těsně vedle. Fóbl se předvedl znovu po necelé půlhodině hry, kdy se ukázkově opřel do voleje. Ten ale letěl těsně nad branku.
Ke konci první půle se pak dostali ke slovu i domácí. Bohužel pro ně je v rozletu zabrzdila píšťalka sudího, signalizující poločasovou přestávku. Ještě před ní ale vystrašil tvrdonický kapitán Jan Trčka z dálky svou bombou lednického gólmana Hanzela. Ten pak musel těsně před poločasem řešit ještě rohový kop a dorážku. Za svá záda ale balon nepustil.
„O pauze nebylo potřeba klukům mluvit do duše. Jen jsme se soustředili na to, abychom udrželi střední pásmo a nepouštěli tvrdonické střední záložníky do šancí. Zpřesnili jsme hru a brzy jsme se zaslouženě dočkali první branky,“ těšilo lednického lodivoda Petra Formana, který přivezl na zápas z důvodu úzkého kádru jen dva náhradníky do pole a brankáře.
Narážel na to, že se po změně stran počasí umoudřilo a i díky větru v zádech se dostala Lednice do vedení po povedené standardce lednického kapitána Jaroslava Holešínského.
Tvrdonice ale dokázaly během necelých deseti minut najít správnou odpověď. Několik desítek domácích diváků rozjásal Michal Kouřílek. Radost Tvrdonic se ale záhy změnila ve smutek. Hned z protiútoku totiž vrátil Moravanu vedení Wolgemuth, a když se do Trechovy sítě trefil podruhé Holešínský, bylo o vítězi utkání jasno.
„Lednice nám dala lekci z produktivity. Z pěti šancí dali tři góly, na což my jsme neměli. Sice jsme na první branku dokázali odpovědět, mohli jsme být zase na koni, jenže hned z další rozehrávky nás hosté ze sedla hodně rychle shodili. Domácí ztráta nás hodně bolí, teď budeme muset bojovat v každém zápase a urvat body za každou cenu, pokud se chceme zachránit,“ nehledal po zápase výmluvy tvrdonický trenér Karel Bečka.
„Dva zápasy venku a máme z toho čtyři body. Musíme být spokojení, s tím jsme ani nepočítali,“ zahřála Formana ve vysloveně zimním počasí výhra jeho svěřenců 3:1.
 
Zdroj: "Břeclavský deník"