Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. kolo MSK Břeclav B - Lednice 3 : 1 (1 : 1)

6. 5. 2012

Branka:  Dvořáček Ladislav

Sestava

Hanzel Josef

Rehák Vladimír - Kříž Michal - Wolgemuth David - Ševčík Michal

Kaňa Petr - Dvořáček Ladislav - Hílek Peter - Svoboda Marek

Holešínský Jaroslav - Fóbl Miroslav

Náhradníci:  Dora Marek, Frlaus Pavel, Markovič František, Pálka Tomáš, Wolgemuth Tomáš

Nedělní derby fotbalové I. A třídy dopadlo podle předpokladů. Rezerva MSK Břeclav si poradila s desátou Lednicí, když vyhrála 3:1. Vítězství se však nerodilo lehce. Do kabin se šlo za stavu 1:1, až ve druhé půli domácí rezerva rozhodla zápas dvěma brankami, které rozjitřili emoce hlavně u hráčů a funkcionářů Lednice. Obě považovaly za sporné.

Rozdíl osmi míst v tabulce nebyl prvních dvacet minut hry vidět. Oba týmy hrály rychlý útočný fotbal a postupem času se mladý tým kolem trenérů Snopka a Dvořáka začal prosazovat stále častěji před brankářem Josefem Hanzelem. Po čtvrthodině hry vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře na stoperu hrající Tomáš Pospiš. Ze třiceti metrů natáhl a donutil lednického gólmana k ladnému skoku k tyči.

Ve 25. minutě už ale Hanzel musel lovit míč ze své sítě. Zprava poslal přízemní centr Nevídal a našel ve vápně Tomáše Janulíka. Ten zblízka otevřel skóre, i když si lednický brankář na míč sáhl. Jen o chvíli později pak Nevídal hlavou těsně minul lednickou branku. Tak přišel trest i na druhé straně. Lednický útok si rozebral břeclavskou obranu v její šestnáctce a Holešínského zpětnou přihrávku od brankové čáry dokázal dopravit do branky Ladislav Dvořáček.

„Náš herní projev se konečně trošku zlepšil, už to nebylo tak špatné jako v posledních dvou zápasech. První poločas ještě ušel, měli jsme tam spoustu nevyužitých šancí. Pak už to ale bylo těžkopádné. Vítězství jsme urvali jen díky bojovnosti," myslel si domácí asistent trenéra Ivan Dvořák starší.

I po vyrovnání ale pokračovaly ofenzivní manévry domácích. Nejviditelnějším výsledkem však byl jen Dolíhalův centr do šestnáctky, na který hlavou nedosáhl ani volný Nevídal, ani na zadní tyči stojící Jaroslav Hromek. Na druhé straně zase zaujal sprint Fóbla za vysokým míčem. Brankář MSK musel daleko z brány, ale oba byli u míče stejně rychle, a tak tato šance skončila jen srážkou obou zúčastněných.

Začátek druhé půle už tolik fotbalové krásy nepřinesl. Hrálo se hlavně mezi šestnáctkami a hráči obou týmů se snažili vysokými míči překonat defenzivu soupeřů. Když už se to podařilo, podrželi své týmy brankáři. Kreizl se vytáhl proti střele Holešínského, Hanzel zase proti pokusu Dolíhala.

Po hodině hry bylo horko před brankou Lednice. Nejprve Hanzel vyrazil bombu Pospiše a zlikvidoval i následnou dorážku Nevídala. Po sporném rohu Břeclavanů ale nacentroval Jaroslav Navrátil přímo na hlavu Jiřího Paulíka, který vrátil domácímu MSK vedení. A za pár minut přišel v malém vápně osobní souboj Hromka s Hanzelem, po kterém se míč odrazil do branky Lednice. Hosté u sudího vehementně, leč marně, reklamovali, že se balon odrazil do sítě od ruky břeclavského útočníka.

Byla to poslední trefa zápasu, ač měli domácí i hosté ještě několik šancí. Břeclavané však měli hodně vychýlenou mušku, naopak Ledničtí vepředu většinou ztroskotali na zhuštěné obraně MSK v čele s Kreizlem.

Ledničtí po závěrečném hvizdu jen těžko hledali slušná slova. „Rozhodčí daroval tři body domácím. Víc k tomu nemám co říct," řekl naštvaně předseda lednického oddílu Kamil Kasala.

Domácí kouč viděl situace trošku jinak. „Je fakt, že jsme se do vedení dostali šťastně. První branka padla po rohu, poslední se dotkl míče brankář. To jsem viděl jasně. Pak do té doby výtečně chytající gólman Lednice udělal chybu, když balon neuklidil včas do bezpečí, ale šel do souboje s Hromkem. Tam nebyl žádný faul, šlo o osobní souboj," tvrdil funkcionář MSK.

Lednici šlo ale o hodně, ke klidnému středu tabulky by se jí bod hodil. „Chápu, že jsou naštvaní, stále hrají o to, aby nespadli do sestupového pásma. Kdyby ale takto Lednice hrála každý svůj zápas jako proti nám, určitě by měla bodů v tabulce víc," pochválil nakonec soupeře Dvořák.

Zdroj: Břeclavský deník