Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. kolo MSK Břeclav B - Lednice 0 : 2 (0 : 1)

28. 4. 2013

Branky:  Pálka Tomáš 2x

Sestava

Drobilič Josef

Rehák Vladimír - Kříž Michal - Wolgemuth David - Kolek Jakub

Holešínský Jaroslav - Pálka Tomáš - Hílek Peter - Kouřílek Michal

Pekárek Miroslav - Fóbl Miroslav

Náhradníci:  Dvořáček Ladislav, Hanzel Josef, Konvičný Zdeněk

 

Omlazené béčko MSK Břeclav doma podlehlo Lednici
Hráči rezervy Břeclavi v derby I.A třídy proti Lednici svému trenérovi Ivanu Dvořákovi nedali moc příjemný dárek k narozeninám. Na domácím trávníku si vypracovali proti zkušenější Lednici jen minimum šancí, naopak sami mohli být rádi, že inkasovali jen dvakrát. Obě trefy hostujícího Moravanu zařídil Tomáš Pálka.
 
V neděli dopoledne se na Slovan sešla slušná návštěva. Od prvních minut bylo jasné, kdo bude v zápase dominovat. Mladá sestava juniorky Břeclavi, v které nastoupilo od začátku hned pět hráčů ročníku 1994 nebo 1995, se směrem dopředu vůbec nemohla prosadit a musela se většinu času bránit nájezdníkům Lednice. Pokud by ta byla v zakončení úspěšná, mohla by vést už po desíti minutách 3:0.
Nepřesné zakončení a ofsajdové postavení byly ovšem často proti tomu, aby se ofenzivně ladění hosté radovali z branky. Největší šanci Lednice do té doby spálil hrající trenér Pekárek, který křížnou střelou těsně minul Fibingrovy tyče.
Poprvé protrhla Lednice střelecké trápení až ve 35. minutě. To si našel centr Holešínského z levé strany v šestnáctce Pálku, od něhož míč doputoval až za brankovou čáru. A to i přes snahu obránce a brankáře domácích, kteří jej už nedokázali vykopnout.
Ani po změně stran se nedalo čekat, že by domácí převzali otěže utkání. Vypracovali si však alespoň dvě tutovky, ale nebylo jim shůry přáno. V 70. minutě se střídající Ivančic dostal do šance díky zaváhání obránce, ale ve výborné pozici trestuhodně přestřelil. V 80. minutě pak spálil Ulehla největší šanci, když napálil jen břevno Drobiličovy branky. Lednický brankář si následně poradil i s dorážkou, kterou vykopl.
To už ale na ukazateli svítil stav 2:0. Chvíli předtím totiž prošel zprava až před Fibingra Pálka a zakončil přesně. A na straně hostí mohlo být ještě veseleji, kdyby podobnou situaci neřešil Kouřílek jen střelou do boční sítě. Ve vápně měl totiž dva volné spoluhráče.
Lednice si na jaře nadále drží stoprocentní bilanci a v tabulce je čtvrtá. Rezerva Břeclavi zůstane v klidném středu tabulky.
Ivan Dvořák (trenér MSK Břeclav B): „Zápas to byl kvalitnější, než před týdnem s Tvrdonicemi. Tam to nemělo úroveň. Tentokrát přijel kvalitnější soupeř, který chtěl hrát fotbal. My jsme měli tutové šance až za stavu 0:1, ale když je nedáme, nemůžeme pomýšlet na body. Ty ale ještě potřebujeme, abychom byli najisto zachránění. Chybí nám hlavně kostra mužstva, kolem které by se to stavělo, tým tvoříme až v pátek odpoledne z gruntu. Stálí hráči béčka jsou tam snad jen tři. Zbytek doplníme kluky, kteří mají volno, hráči z áčka nebo dorostenci. Těch tam bude vždycky bývat kolem pěti, ať si zkusí mužský fotbal."
Miroslav Pekárek (hrající trenér Lednice): „Když vyhrajeme venku na MSK 2:0, musíme být spokojení. S cílem naplno tu bodovat jsme sem i jeli. Máme prázdnou marodku, herně si začínáme sedat, jak na tréninku, tak v zápasech. Jsem rád, že se střelecky prosadil Tomáš Pálka, kterému se v poslední době tolik nedařilo. Je dobré, že se o branky dělí i jiní, že to stále nestojí na Fóblovi s Holešínským. Každopádně branek v síti MSK mohlo být víc, ale nemůžeme dávat každý zápas pět gólů jako doma se Slavkovem. Pro diváky to ale muselo být hezké utkání. Pokud vydržíme hrát takto ofenzivně, stále si stojím za tím, že na třetí nebo čtvrté místo máme, a ta špička první A třídy s námi musí počítat."
 
MSK Břeclav „B" – TJ Morava Lednice 0:2 (0:1)
Branky: 35. a 75. Pálka
Diváků: 160
Střely na branku: 3:8
Rohy: 2:3
Sestavy:
MSK Břeclav „B": Fibingr – Šanda, Wagner Silva, Ulehla, Kurial – Vintrlík, Paulík (K), Matevski (46. Kruták, 60. Ivančic), Horčička – Ferbar, Pospiš
TJ Moravan Lednice: Drobilič – Rehák, Kouřílek, Hílek, Wolgemuth, Kříž, Kolek, Holešínský (K), Pálka, Fóbl (76. Dvořáček), Pekárek (90. Konvičný)
 
Zdroj: Břeclavský deník