Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. kolo Moravan Lednice - Bořetice 3 : 1 (0 : 1)

19. 5. 2013

Branky:  Pálka Tomáš 2x, Holešínský Jaroslav

Sestava

Drobilič Josef

Rehák Vladimír - Kříž Michal - Wolgemuth David - Kolek Jakub

Kaňa Petr - Hílek Peter - Fóbl Miroslav - Kouřílek Michal

Pálka Tomáš - Holešínský Jaroslav

Náhradníci:  Dvořáček Ladislav, Markovič František, Svoboda Marek

 

Bouřka v kabině zabrala. Moravan pak přejel Bořetice

Utkání dvou rozdílných poločasů viděli diváci v derby I.A třídy v Lednici. Na trávník tamního Moravanu přijeli fotbalisté Bořetic jen v jedenácti hráčích. Snad i proto je domácí podcenili a po zásluze odcházeli do šaten o poločase s jednobrankovým mankem. Ve druhé půli ale vyběhla na hřiště jiná Lednice. Během minuty domácí srovnali a v 65. minutě už dával Holešínský na konečných 3:1.

Šest kol před koncem se Bořetičtí dostávají na čtrnácté pozici do svízelné situace. Tři kola nepoznali pocit vítězství. Zespodu se na ně dotahují Tvrdonice, které nyní ztrácí tři body. Na jedenácté béčko Břeclavi naopak Celticu chybí šest bodů. I proto je Lednice možná podcenila.
 
„My odehrajeme slušný poločas, můžu něco vykládat v kabině, jak to bude jinačí než předchozí zápasy. A pak ještě ani nestačím vyjít z kabiny a dostaneme vyrovnávací branku. Tým pak není schopný se z toho oklepat, když hraje proti vyspělejšímu soupeři. Přitom můžeme na hřišti s Lednicí držet krok. Jsme na tom špatně psychicky, to není o fyzičce. Je to v hlavách hráčů. Mají v podvědomí, že to mohou nezvládnout, a to se taky stane," hledal těžce slova bořetický trenér Michal Škrabko.
 
Jeho Bořetice byly v celém prvním poločase Lednici vyrovnaným soupeřem, nezalekli se ofenzivní síly Moravanu. Spoléhaly na brejky a nakonec se dočkaly vedení. Ve 34. minutě zužitkoval centr z levé strany přízemní střelou Farkaš a poprvé překonal Drobiliče. Bohužel ale i naposledy, přestože Celticu rázem narostly křídla.
 
To Lednice byla směrem dopředu tradičně nebezpečná, ale v koncovce tragicky selhávala. V první půli měl gól na hlavě Pálka, ale z malého vápna hlavičkoval nepochopitelně vedle. Pak se do zakončení prodral i Fóbl, ale brankář Otáhal mu dobře vykryl střelecký úhel. Nakonec minutu před koncem prvního poločasu zahodil stoprocentní šanci Kříž, který dobíhal z druhé vlny a z pěti metrů vysoko přestřelil branku.
 
To byla poslední kapka pro lednického kouče Miroslava Pekárka. Výsledkem poločasové bouřky bylo střídání a úplná změna herního stylu domácích. Nechtějte vědět, co jsem řekl o poločase v kabině. Já mám s klukama kamarádský vztah, ale musel jsem zvýšit hlas, pohrozit jim a použil jsem na ně i ostřejší slova. To, co předvedli v prvním poločase, tak to nemá s bojovností nic společného. To ani trenéra nepotřebují. Jako kdyby se přišli jen ohřát na sluníčko na hřiště. Naznačil jsem jim, že pokud chceme vyhrát, musíme změnit přístup. A to ve druhém poločase splnili. Udělal jsem dvě střídání, někteří prostě neměli svůj den. A zbytek týmu se chytil za nos," komentoval zápas lednický stratég.
 
Hned po změně stran totiž srovnal po standardce a s podporou větru Tomáš Pálka. To byla živá voda pro domácí. Těm sice zatrnulo, když o chvíli později v šestnáctce spadl po souboji jeden na jednoho jeden z bořetických hráčů, ale píšťalka sudího zůstala němá. Hostující fanoušci ho pak zasypali sprškou nadávek.
 
V 57. minutě už se emotivně projevili zase domácí. To když oslavovali druhou trefu Pálky. Tentokrát lednický střelec zužitkoval Holešínského centr ze strany a oslavil tak desátou letošní trefu. Třetí hřebíček do rakve Bořetic zatloukl sám kapitán Holešínský, když k němu v 65. minutě propadl balón po rohovém kopu. Zblízka se nemohl mýlit.
 
„Není to poprvé, co jsme slabšího soupeře podcenili. Hráči se podívají na tabulku, na prázdnou střídačku a myslí si, že to půjde samo. Asi jim pohled do tabulky zakážu," zamýšlí se Pekárek.
 
Bořetice byly rázem dole, jen marně kroužily kolem lednické šestnáctky. I síly ubývaly, když na střídačce neměly jediného hráče. „Měli jsme dneska problémy s marodkou, máme těžký los, ale boj o záchranu nevzdáváme," dodal Škrabko.
 
TJ Moravan Lednice – Sokol Bořetice 3:1 (0:1)
 
Branky: 46. Pálka, 57. Pálka, 65. Holešínský – 34. Farkaš
ŽK: 2–1
Diváků: 150
Střely na bránu: 8:4
Rohy: 5:4
Sestavy:
Lednice: Drobilič – Kolek, Kříž, Rehák, Kouřílek, Wolgemuth, Hílek, Holešínský (K), Pálka, Kaňa, Fóbl. Střídali: Dvořáček, Svoboda a Markovič
Bořetice: Otáhal – Klíč, Michna, Jambor J., Petrásek D. (K), Dufek, Filo, Vojtěšek, Farkaš, Drápal, Lorenc
 
 
 

Náhledy fotografií ze složky Lednice-Bořetice-jaro 2013