Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. kolo Moravan Lednice - Tvrdonice 4 : 2 (2 : 2)

1. 9. 2012

Branky:  Pálka Tomáš 2x, Frlaus Pavel, Fóbl Miroslav

Sestava

Hanzel Josef

Rehák Vladimír - Kříž Michal - Wolgemuth Tomáš - Kaňa Petr

Frlaus Pavel - Hílek Peter - Dvořáček Ladislav - Svoboda Marek

Holešínský Jaroslav - Fóbl Miroslav

Náhradníci:  Bartošík Petr, Konvičný Zdeněk, Pálka Tomáš, Ševčík Michal, Drobilič Josef

     Papírové předpoklady se nakonec naplnily. Souboj první Lednice s posledními Tvrdonicemi ve fotbalové I. A třídě skončil výhrou Moravanu 4:2. Přitom hosté měli zápas dobře rozehraný, když už po čtvrthodině vedli 0:2. O vedení ale ještě do poločasu přišli a po změně stran dostali od nadšeně hrajících domácích další dvě branky.

     Horší úvod si domácí těžko mohli představit. Hned první dvě střely Tvrdonic skončily v Hanzelově brance. V 7. minutě tvrdonický kapitán Kouřílek zatočil roh tak šikovně, že skončil od vzdálenější tyče v brance. Ve 14. minutě už to bylo 0:2 poté, co se dostal do brejku Sirotka a ač tísněn obráncem, dokázal podél brankáře zvýšit vedení hostů. Aby toho nebylo málo, musel být na nosítkách odnesený zkušený domácí Dvořáček.
     Po půl hodině hry mohl zvýšit veden hostů Janulík, ale hlavou po rohu trefil jen lednického brankáře. Ten o chvíli později dlouho váhal s odkopem, ztratil balon, ale Tvrdoničtí jej přes obránce nedokázali dostat do branky.
     „Podařilo se nám domácí rychle zaskočit, ale brzy se z toho otřepali. Podle mě rozhodla první branka Lednice, které předcházel ofsajd. Alespoň lidé stojící v jeho úrovni to tvrdili. Ten domácí nakopl," kroutil hlavou tvrdonický trenér Jaroslav Kmínek.
     Tvrdonicím vedení stačilo, stáhli se potom na vlastní polovinu a očekávali tlak Moravanu. A ten přišel. Dokázali mu však odolávat jen půl hodiny. Ve 41. minutě si na hranici ofsajdu počkal střídající útočník Pálka a snadno přeloboval brankáře. Moravan byl ale při chuti. Vyrovnání přišlo ještě do pauzy, když se z voleje do balónu opřel Frlaus a jeho projektil se zastavil až v Uhrově síti. Domácí mohli do pauzy i vést. To by musel ale kapitán Moravanu Holešínský ve skluzu trefit balon o pár centimetrů přesněji.
Co se domácím nepovedlo v první půli, dokonali chvíli po ní. V 50. minutě obrat ve skóre dokonal znovu Pálka, když ve skluzu uklidil ideální pas Holešínského za Uhra. To byla pro hosty studená sprcha. Navíc museli začít opět tvořit, což jim moc nešlo. Jedinou vážnější hlavičku Menšíka po přímém kopu Hanzel chytil.
     Mnohem více se ale směrem dopředu dařilo domácím. Uher musel několikrát sledovat, jak se mu domácí promenádují v pokutovém území. Jejich střely však neměly potřebnou přesnost, jak v případě Fóbla, nebo scházela razance jako při pokusu Frlause. Až v samém závěru si Moravan vítězství pojistil, když lednický sniper Fóbl zůstal osamocený před Uhrem, udělal mu kličku a zakončil do prázdné branky.
     „Upozorňoval jsem kluky, abychom zachytili začátek druhé půle. Stal se ale přesný opak, brzy jsme inkasovali a museli jsme hru otevřít a hrát vabank. Navíc se nám zranil Salajka, když už jsem měl třikrát vystřídáno," dodal Kmínek.
     Lednice tak i po čtvrtém kole vede B skupinu I. A třídy. Naopak Tvrdonice jsou stále bez výhry poslední.
    "Už druhý zápas po sobě mi připadlo, že začneme hrát fotbal až od doby, kdy prohráváme 0:2. Až potom jsme se zmátořili, pomohlo nám určitě vyrovnání do poločasu. Kluci v kabině sami cítili, že se ten zápas dá zvrátit a je to jen otázka času. A tak se i stalo. Vítězství mohlo být ještě vyšší a přesvědčivější, ve druhém poločase se totiž hrálo už jen na jednu branku a měli jsme několik tutovek. Ale na ty díry v obraně a na ty individuální kiksy se musíme zaměřit, dostáváme poslední dobou mnoho branek. Naše síla je v ofenzivě, což je vidět na tom, že se o branky v letošním ročníku dělí více než polovina týmu," hodnotil utkání trenér Lednice Miroslav Pekárek.
 
Zdroj:  Břeclavský deník
 

Náhledy fotografií ze složky Lednice-Tvrdonice-podzim 2012