Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. kolo Moravan Lednice - Rakvice 1 : 0 (0 : 0)

18. 5. 2014

Branka:  Pálka Tomáš

Sestava
Hanzel Josef
Polák Michal - Kříž Michal - Wolgemuth David - Wolgemuth Tomáš
Svoboda Marek - Dvořáček Ladislav - Fóbl Miroslav - Šidlo Ondřej
Pálka Tomáš - Holešínský Jaroslav
 
Náhradníci:  Herman Alexander, Hykl Adam, Machovský František, Markovič František, Fiala Jan.
 

„Bylo to ubojované vítězství v typickém derby. Každý manšaft čekal na chybu toho druhého. My jsme věděli, že Rakvice hrají na brejky, tak jsme to vzadu jistili. Tentokrát vyhrál šťastnější tým. V závěru jsme si skoro dali vlastní gól," oddechl si po závěrečném hvizdu sudího asistent trenéra Lednice Petr Forman.

V prvním poločase viděla slušná divácká návštěva mírnou územní převahu Moravanu, který sice běhala častěji s balonem na kopačkách, ovšem většinou jen marně kroužila kolem šestnáctky Rakvic. Lednice byla tentokrát ve finální fázi velmi nepřesná a gólman hostí Strýček nemusel řešit žádnou vážnější situaci. To Hanzel musel dvakrát vytáhnout proti střele Rubera a Rástočného pořádný tygří skok.

Druhá půle už byla mnohem napínavější. Mladý sudí nejprve v 56. minutě během jedné minuty přehlédl dva fauly Lednice v šestnáctce. Minimálně po tom druhém se dala pískat penalta a nikdo by se nemohl divit. Blažek totiž po Wolgemuthově zákroku zezadu opustil hřiště kulhající a musel střídat. „K tomu se nemůžu vyjadřovat, je to na posouzení sudích. Já jsem to z té dálky neviděl, jestli to bylo v šestnáctce nebo ne. Čáry nebyly vidět," nechtěl po zápase spekulovat hostující trenér Stanislav Suský.

Následně rozhodčí pískl trestňák proti Rakvicím na hranici šestnáctky a emoce vybuchly na povrch. Výsledkem dohadů byla jen žlutá karta pro protestujícího gólmana Rakvic. Z něj Moravan trefil tyč Strýčkovy svatyně. Poprvé si diváci zakřičeli gól, když se v 66. minutě prodral Moravan zprava před Strýčka a Pálka jej z voleje z otočky krásně prostřelil. „Udělali jsme vzadu jen jednu chybu a soupeř ji potrestal. Snad to Pálka ani nechtěl tak krásně zakončit. Podruhé by se mu to asi nepovedlo. Nás celé jaro trápí proměňování šancí, měli jsme jich tam mnoho a nic neproměníme. Těžko se nám bez gólů vyhrává. Vyhrál šťastnější tým," pokrčil rameny Suský.

Hosté se s porážkou nechtěli smířit, vytvářeli si dobré brejky, jenže gól jim nebyl přán. Vejvančický pálil z dobré pozice jen do boční sítě. Riskantní hru Rakvic vzadu mohl potrestat domácí Šidlo, dal branku, ale při střele stál v metrovém ofsajdu.

Utkání tak mělo náboj až do posledních minut. Tím spíš, když Vejvančického střelu domácí Wolgemuth zblokoval jen těsně mimo Hanzelovu tyč. Lednice však stejně jako v minulém kole v Bořeticích těsné vítězství uhájila a poskočila na druhé místo tabulky. Rakvice jsou třetí. „Utkaly se týmy z popředí tabulky, pro diváka to mohlo být slušné utkání," dodal Forman.

Zdroj: Břeclavský deník