Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kolo Lednice - Velké Pavlovice 1 : 3 (1 : 1)

10. 8. 2014

Branka:  Dvořáček Ladislav

Sestava
Hanzel Josef
Machovský František - Kříž Michal - Wolgemuth David - Wolgemuth Tomáš
Janulík Tomáš - Dvořáček Ladislav - Šidlo Ondřej - Pálka Tomáš
Holešínský Jaroslav - Pekárek Miroslav
 
Náhradníci:  Fóbl Miroslav, Hykl Adam, Svoboda Marek
 
 
Že územní ani střelecká převaha ještě automaticky neznamená výhru, poznali fotbalisté Lednice. V úvodním kole podzimní části I.A třídy měli sice navrch, ovšem efektivnější hosté z Velkých Pavlovic brali všechny tři body. Slavoj totiž ve druhé půlce Lednici odskočil a proměněnou penaltou si náskok pojistil. Na sto padesát diváků tak v neděli odcházelo z hřiště většinou rozladěných.
„Gratulovat si můžeme jen ke třem bodům, k dobrému výkonu určitě ne. Hra se mi nelíbila. Bylo vidět, že je to první zápas, na hráčích bylo vidět, že na nich leží deka z nepovedené letní přípravy. Lednice byla lepší jen po šestnáctku, my jsme měli minimálně o jednu tutovou šanci víc. A hlavně jsme je proměnili. Takže s body jsem spokojený," poznamenal po utkání velkopavlovický kouč Stanislav Hříba.
Derby začalo lépe pro Lednici, která si vytvořila výraznou územní převahu i střeleckou převahu. Do vápna Slavoje létal jeden centr za druhým, ale ani jeden nenašel svého příjemce nebo střelci nesedl.
Na druhé straně byl Hanzel prakticky bez práce, Velké Pavlovice toho směrem dopředu moc nepředvedli, vysoké míče obrana Lednice bez problémů sbírala.
O to více zaskočil sto padesát diváků úvodní gól Miroslava Záblackého, který po půl hodině využil kolmice za obranu a podél brankáře Hanzela otevřel skóre.
Zaslouženého vyrovnání se Lednice dočkala až v poslední minutě první půle, kdy se snesl centr na vzdálenější tyč, kde byl i Ladislav Dvořáček a hlavou skóroval. Chromek balon vyrazil jen na tyč a od ní se dostal za brankovou čáru.
Hned po změně stran mohl jít Moravan i do vedení, ale Chromek Pekárkovu teč vytáhl na roh. Na dlouhou dobu to bylo ale jediné vzrušení. Hra se vyrovnala a šancí bylo pramálo. Až čtvrt hodiny před koncem dostal zápas opět náboj. To se Šabata vyhnul ofsajdové pasti, utekl obraně Lednice a poslal míč zkušeně do sítě.
„V první půlce jsme byli lepší, hráli jsme kombinačně, ale nic moc jsme z toho nevytěžili. To soupeř měl za celý zápas čtyři tutovky a dal tři branky. Zápas podle mě ovlivnil pomezní rozhodčí, který nechal Šabatu zpracovat míč rukou a ten pak vlétl do šestnáctky a dal gól. Následná hra už byla vabank, z toho pramenil i penaltový zákrok," předeslal asistent lednického trenéra Petr Forman další vývoj zápasu.
Lednice se po zbytek utkání hnala za vyrovnáním, ale veškerá snaha vyšla vniveč. Navíc dohrávala poslední minuty v deseti. To totiž brejk dvou hostů z 83. minuty zastavila nejprve tyčka a pak faul gólmana Hanzela v pokutovém území. Od sudího viděl slovenský brankář druhou žlutou kartu a zbytek zápasu sledoval jen zpoza zábradlí.
V bráně ho nahradil kapitán Moravanu Jaroslav Holešínský, ale na Vaškovu dobře kopnutou penaltu neměl nárok. Více už na něj hosté nevystřelili. Lednice tak odcházela ze hřiště se zbytečně krutou porážkou.
 
Zdoj:  Břeclavský deník