Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. kolo MSK Břeclav B - Lednice 1 : 2 (1 : 1)

 Branky:  Holešínský Jaroslav, Janulík Tomáš
 
Sestava
Hanzel Josef
Machovský František - Šidlo Ondřej - Wolgemuth David - Wolgemuth Tomáš
Pálka Tomáš - Dvořáček Ladislav - Janulík Tomáš - Kuřil Zdeněk
Holešínský Jaroslav - Sirotka Jiří
 
Náhradníci:  Herman Alexander, Kolek Jakub, Polák Michal, Volařík Jan, Slabý Zbyběk
 

Derby I. A třídy: Remízu Lednice v Břeclavi odmítl Janulík

Ani posílený celek břeclavské rezervy nakonec na další body do tabulky I. A třídy nedosáhl. Béčko MSK s Lednicí brzy prohrávalo po brance Holešínského, po půlhodině hry však vyrovnal Jurčík. Diváci si museli na další branku počkat až do 88. minuty, kdy využil drobného zaváhání jinak pozorné obrany Břeclavi Janulík a rozhodl o exportu tří bodů do Lednice. Ta zůstává v tabulce druhá a stále stíhá vedoucí Ratíškovice.

„Když jsme viděli, že Břeclav proti nám nastoupila posílená o hráče áčka, měli jsme trochu obavy. V první půli jsme ale předváděli kvalitní fotbal a mohli jsme klidně odskočit na 1:3. Chybělo jen trošku trpělivosti a jistota ve zpracování. Ve druhé půli už to nebylo moc pohledné, už jsme byli i celkem smíření s remízou, ale povedl se nám odkop a dali jsme rychlou branku. Za tři body jsme samozřejmě rádi," pokyvoval hlavou asistent trenéra Lednice Petr Forman.

Zápas dvou ofenzivně laděných týmů nabízel v první půli vyrovnanou podívanou, Břeclavané totiž využili možnosti a nechali hrát několik hráčů širšího kádru áčka. Od začátku hráli Prokop, Jurčík, Carvalho, Košut a Horváth, od půlky navíc ještě Tetur se Sychou. Brankář MSK Prokop tak stihl odchytat třetí mistrovský zápas během pěti dní. Tím pádem se domácí zkušenějšímu Moravanu herně zcela vyrovnali.

Přesto šla jako první do vedení Lednice. Kuřil potáhl míč v 11. minutě po pravé straně, přenesl hru nalevo, kde si kapitán hostí Holešínský nadvakrát poradil s Prokopem a z úhlu jej prostřelil. Druhý tým tabulky byl i nadále nebezpečnější, Prokop musel hasit další šanci Holešínského a později ještě i Sirotky.

Jenže druhá branka ale nepřicházela, a tak udeřilo na druhé straně. Po půlhodině hry se dostal na vrcholu vápna ke střele Brazilec Carvalho, gólman Hanzel ji sice vyrazil, ale jen před volného Jurčíka, který se ze strany nemohl mýlit.
Domácí po změně stran poslali na
trávník další dvě posily z áčka a hra se nadále velmi rychle přelévala z jedné strany na druhou, ale žádný brankostroj se nekonal. Gól měl na hlavě znovu Holešínský, ale v 55. minutě nastřelil jen břevno břeclavské brány. Odpovědí MSK pak byla tvrdá střela Jurčíka z voleje, kterou musel Hanzel krotit v rukavicích na druhý pokus.

S přibývajícím časem se na hřišti přiostřilo a zápas se změnil na rozkouskovaný boj o střed hřiště. Rozhodlo se až dvě minuty před koncem. Po faulu hosté rychle rozehráli od vlastní branky, vlétli do rozhozené obrany MSK a břeclavský odchovanec v dresu Lednice Janulík střelou k tyči rozhodl utkání. „Jsem rád, že to kluci zvládli, musím je pochválit. Stále zůstáváme v kontaktu se špicí tabulky," dodal Forman.

Na druhé straně zavládlo zklamání. „Je to kruté, dostali jsme gól těsně před koncem, když už oba týmy vyhlížely spokojeně remízu. Musíme ale sportovně uznat, že byla Lednice v první půli lepším týmem, měla více šancí. Lednice nás nenechala hrát naši hru, kterou jsme předtím doma jasně přehráli Rakvice nebo Velké Pavlovice. Druhá půle se změnila v boj, dohadování, fotbal se vytratil," uzavřel domácí asistent trenéra Mojmír Bezucký.

Zdroj: Břeclavský deník