Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. kolo Bořetice - Moravan Lednice 0 : 7 (0 : 3)

 Branky:  Sirotka Jiří 2x, Wolgemuth Tomáš 2x, Kuřil Zdeněk 2x, Holešínský Jaroslav

Sestava
Hanzel Josef
Machovský František - Wolgemuth David - Kříž Michal - Wolgemuth Tomáš
Pálka Tomáš - Janulík Tomáš - Šidlo Ondřej - Herman Alexander
Holešínský Jaroslav - Sirotka Jiří
 

Rozjetá Lednice zasadila Bořeticím sedm ran z milosti

Výsledek fotbalového derby I. A třídy Bořetic s Lednicí byl vzhledem ke kvalitě a šíři kádru obou soupeřů předem jasný. Vzhledem k jarním okolnostem šlo jen o to, kolik branek se hostům podaří vstřelit. Domácí totiž na jaře museli rezignovat na jakékoliv sportovní úspěchy a sezonu jen dohrávají. V téměř celozápasovém oslabení vystřelili na brankáře Lednice jen dvakrát. Moravan vyhrál vysoko 7:0.
Jednoznačný výsledek, tak se to ale asi očekávalo. Byla jen otázka času, kdy nám tam padne první gól. Vybičovat se k nějakému extrémnímu výkonu moc nešlo, přesto si myslím, že jsme divákům, kteří za námi přijeli, udělali sedmi brankami radost. Hlavně, že se nám nikdo nezranil a nikdo nebyl vyloučený," hodnotil zápas ze svého pohledu lednický asistent trenéra Petr Forman.
Domácí měli smůlu, stejně jako minulý týden ve Slavkově dohrávali v oslabení. Opět doplatili na to, že se sešli pouze v jedenácti lidech a nechali trenéra Kmínka na střídačce osamoceného. Už po necelých deseti minutách totiž musel ze hřiště zraněný Dufek a Bořeticím nezbývalo, než se bez výjimky zatáhnout na svou půlku. Lednice musela útočit do plných, nakonec se jí ale podařilo po dvaceti minutách obranný val Celticu prolomit.
Jako první se trefil útočník Sirotka, kterého vyslal středem hřiště Wolgemuth. Nejlepší jarní střelec Lednice se nemýlil a obstřelil domácího gólmana. To chuť Moravanu útočit jen podpořilo a necelá stovka diváků dál viděla fotbal na jednu bránu. Bořetice v první půli vyslali jen jedinou přímou střelu na bránu, a to ještě v situaci, kdy prudce vraceli soupeři míč.
Po půlhodině hry si na přímák Janulíka naskočil Tomáš Wolgemuth a hlavou přidal druhý gól. Obránce Lednice pak využil do poločasu své výškové převahy ještě jednou a hlavou zvýšil na 3:0 pro Moravan.
Řízená destrukce domácího celku pokračovala i po změně stran. Na 4:0 zvyšoval z bezprostřední blízkosti střídající Kuřil, za dalších pár minut procedil skrz rukavice brankáře Bořetic pátý gól kapitán Holešínský. Šestá trefa přišla z kopačky Sirotky, který napřáhl  z hranice velkého vápna a trefil přesně.
„Jako trenér z takového vítězství nemám ani moc velkou radost. Akorát jsme nechali zahrát všechny kluky z lavičky. Jediný, kdo si vlastně nezahrál, byl náš brankář. Pro nás ale bude rozhodující spíš další kolo, kdy hostíme Bučovice. Už se totiž krystalizuje špička tabulky, o kterou se bijí čtyři mužstva. Jak to ale tak vypadá, nikomu se do kraje postupovat moc nechce," nadhodil Forman.
Hosté si udělali ze zápasu praktický trénink zakončování centrů ve vápně. Další tutovky totiž spálil Sirotka, Kuřil a hattrick odmítl nadvakrát i Wolgemuth. Unavená obrana Bořetic přestala v závěru stíhat vracet se s rychlonohými záložníky Lednice. Kuřil pak měl deset minut před koncem snadnou práci, když se řítil z levé strany sám na bránu a prostřelil Bendu, jenž kulhal a navíc měl ze souboje se Sirotkou i poraněnou ruku. Přesto zápas dochytal. Jednoduše musel.
Konečná prohra 0:7 byla pro domácí milostivá. Poměr střel 2:20 mluví za vše. A na domácí střídačce nebyla příliš chuť zápas hodnotit. „Co mám klukům vytknout? Musím být rád, že se sešli v jedenácti k utkání, a že se aspoň jednou týdně sejdeme k tréninku. S tím, co máme k dispozici, to ani jinak hrát nejde. Jen je škoda, že náš už tak úzký kádr redukují zranění a vyloučení hráči. Když se nedaří, tak se vším všudy. Ale snažíme se to dohrát za každou cenu. Kdybychom chtěli rychlý sestup, tak na jaře ani nezačneme. Snažíme se ale udělat vše proto, abychom se mohli příští rok znovu přihlásit do krajské soutěže.“
Otázkou je, kde až se zastaví pád bořetického fotbalu.
I.A třída: Sokol Bořetice – Moravan Lednice 0:7 (0:3)
Branky: 20‘a 78‘Sirotka, 29‘a 35‘ Wolgemuth T., 53‘a 80‘ Kuřil, 60' Holešínský.
ŽK: 2:2.
Rozhodčí: Hrubý – Pláteník, Rodinger.
Diváků: 90.
Střely na branku: 2:20 (po poločase 1:11).
Rohy: 0:10 (0:5).
Bořetice: Benda – Filo, Horecký (K), Šťavík, Hejl, Stávek, Kalužík, Lorenc, Jambor, Dufek, Michna.
Lednice: Hanzel – Machovský, Wolgemuth T., Kříž, Wolgemuth D. – Herman (46. Kuřil), Šídlo, Pálka (79. Polák), Janulík (73. Dvořáček) – Holešínský, Sirotka.
Autor: Martin Daneš  
 

Náhledy fotografií ze složky Bořetice-Lednice-jaro 2015