Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. kolo Dubňany - Moravan Lednice 3 : 2 (2 : 1)

29. 5. 2016

Branky: Očenášek Zdeněk, Fóbl Miroslav 

Vyloučení: Wolgemuth David
 
Sestava
Hanzel Josef
Sedláček Radek - Wolgemuth David - Wolgemuth Tomáš - Kolaja David
Janulík Tomáš - Vejvančický Roman - Šidlo Ondřej - Očenášek Zdeněk
Kuřil Zdeněk - Fóbl Miroslav
 
Náhradníci: Dvořáček Ladislav, Vejvančický Marek
 

Strhující duel. Dubňany zdolaly vynikající Lednici

Fotbalisté Dubňan se opět po týdnu vrátili na druhé místo první A třídy. Baník před Veselí nad Moravou vynesla nedělní výhra nad Lednici 3:2, kterou gólově zařídili Ondřej Krejčiřík, Robin Habáň a Tomáš Pochylý. Moravan dohrával závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Davida Wolgemutha, přesto soupeře pořádně potrápil.
Utkání čtyřiadvacátého kola nižší krajské soutěže nabídlo dvě stě padesáti divákům velmi atraktivní fotbal se spoustou branek, vyložených šancí a zajímavých momentů.
„Kdyby zápas skončil 10:7, bylo by to ještě lepší, ale lidé si určitě přišli na své," uvedl dubňanský kouč Milan Bidmon, který kromě výkonu svých svěřenců ocenil i hru protivníka. „Narazili jsme na vynikajícího soupeře," pochválil Bidmon lednické mužstvo.
Hosté byli v úvodu nebezpečnější. Ze čtyř tutovek ale v úvodní čtvrthodině proměnili pouze jednu. Moravan poslal v 9. minutě do vedení Očenášek.
Dubňany však rychle vyrovnaly. Po Svitákově přihrávce skóroval Krejčiřík. Ten pak byl v pokutovém území soupeře tvrdě faulován.
Zatímco domácí hráč putoval s podezřením na zlomenou nohu do nemocnice, hostující bek Sedláček obdržel žlutou kartu. Sudí Mach nařídil pokutový kop, který Habáň s přehledem proměnil a Baník poprvé vedl. I za stavu 2:1 se hrálo nahoru dolů. Šance měly oba týmy, skóre se ovšem do přestávky nezměnilo. Střelu Kuřila zastavilo břevno, při šancích Fóbla podržel Dubňany zkušený gólman Myšák. Na druhé straně neproměnil samostatný nájezd Reška, Horný pálil do břevna.
I ve druhém poločase fotbalisté diváky bavili atraktivním fotbalem. Hra měla spád i říz. Utkání neovlivnilo ani vyloučení hostujícího beka Wolgemutha, který zezadu fauloval unikajícího Rešku a v 62. minutě se pakoval ze hřiště.
Další trest pro Moravan přišel hned vzápětí. Pochylý se parádně trefil z trestného kopu a bylo to 3:1. Rozhodnuto ale zdaleka nebylo. Lednice protivníka zlobila i v deseti. Šanci celku z Břeclavska navíc v 71. minutě přiživil kanonýr Fóbl, který duel pořádně zdramatizoval. Dubňany mohly ve zbytku utkání výsledek několikrát pojistit, ale střídající Beker, Reška, Michal Bidmon v koncovce trestuhodně selhali.
Dubňany zahozené příležitosti nemusely mrzet, protože doma napravily zaváhání z Veselí nad Moravou a výhrou 3:2 se v tabulce posunuly před okresního rivala. „Vítězství si opravdu považuji, protože Lednice i v deseti hrála parádní fotbal," dodal Bidmon.
 
Zdroj: Hodonínský deník (Týdeník Slovácko)
Autor. Libor Kopl