Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kolo Moravan Lednice - FC Kyjov 2 : 0 (0 : 0)

20. 8. 2017
Branky:  Pálka Tomáš, Očenášek Zdeněk
 
Sestava
Fibingr David
Sedláček Roman - Wolgemuth David - Wolgemuth Tomáš - Kolaja David
Tetur Ivo - Vejvančický Roman - Očenášek Zdeněk - Janulík Tomáš
Pálka Tomáš - Fóbl Miroslav
 
Náhradníci:  Polach Lukáš, Kovář Filip, Beneš David, Černín Vít
 

Kyjov srazila chyba Čady při rozehrávce.

Chyba stopera Tomáše Čady v rozehrávce připravila kyjovské fotbalisty minimálně o bod. Slovácký celek ve 3. kole I. A třídy dlouho držel v Lednici bezbrankovou remízu, v 72. minutě však inkasoval a nakonec na hřišti Moravanu prohrál 0:2. „Je to škoda. Odehráli jsme slušný zápas,“ uvedl kyjovský trenér Miroslav Čada.

Hosté byli v první půli organizovaní, dobře bránili a soupeře před brankáře Měchuru vůbec nepouštěli. Ani hráči Kyjova ale nijak nebezpeční nebyli. V první půli zahrozil pouze Marek Ingr, který trefil z dálky břevno. Jinak toho diváci mnoho neviděli.

Moravan přidal na aktivitě až ve druhém poločase. Lednice protivníka zmáčkla a hlavně díky standardním situacím se tlačila do koncovky. „Domácí měli neskutečnou výškovou převahu. Z toho těžili, i když žádný gól z toho nedali,“ řekl Čada.

Hosté nepříjemné chvíle ve vlastní šestnáctce přečkali a postupem času znovu srovnali hru. V závěru se však Kyjovu zranili Michal Petula s Adamem Kůřilem a na trávník museli dorostenci. „Rozpadla se nám obrana,“ povzdechl si kyjovský trenér.

Hosty srazila hlavně chyba stopera Tomáše Čady, který při rozehrávce lacině přišel o míč a důrazný Pálka nadvakrát dostal míč za Měchuru. Pojistku přidal Očenášek, který po akci do otevřené obrany uklidil balon do odkryté branky.

V té chvíli už hráli hosté na tři obránce. Kyjov mohl výsledek alespoň zkorigovat, ale útočník Klimeš ani jednu ze svých příležitostí neproměnil. Poprvé kromě gólmana Fibingra přehodil i domácí branku, vzápětí pálil daleko vedle. „I když jsme prohráli, kluky jsem za výkon pochválil. Hlavně v prvním poločase jsme byli domácím rovnocenným soupeřem,“ dodal Čada. Jeho tým nyní doma vyzve Velkou nad Veličkou.

Zdroj: Hodonínský deník

Autor: Libor Kopl