Jdi na obsah Jdi na menu
 


17. kolo Ráječko - Moravan Lednice 4 : 1 (1 : 0)

25. 3. 2023

Sestava:

Lukáš Prokop – Jiří Ferby, Ondřej Osička, Tomáš Wolgemuth, Viktor Kacr (61' Zdeněk Očenášek) – Petr Mach,  Michael Ruber, Pavel Simand, David Bucňák (46' Lukáš Hovězák) - Radim Kleiber (73' Lukáš Ianosteac) - Filip Grábl (53' Tomáš Pálka).

 „Do utkání jsme nastupovali s mírnými změnami a rozestavením v reakci na hru soupeře, který nás ničím nepřekvapil. Kluci se mně od začátku líbili oproti domácímu utkání, jak kombinovali a působili jako vyzrálé, mužstvo. Věřil jsem proto, že utkání zvládneme, zvláště když jsme od cca dvacáté minuty dominovali. Bohužel tlak jsme neproměnili v branku, ale naopak jsme inkasovali ze ztráty na půlce hřiště. Branka s námi otřásla a hra se vyrovnala.  Druhý poločas jsme chtěli napadat výše, abychom výsledek otočili, ale brzy po půlce jsme soupeři darovali školáckou chybou a špatným obranným postavením druhou branku. Od 70. minuty jsme vše vrhli do útoku, změnili rozestavení a zjednodušili styl hry, ovšem dlouho byl  výsledek jen to, že jsme nastřelili spojnici a druhou velkou šanci zneškodnil domácí brankář. Dočkali jsme se až v 88. minutě, když z penalty snížil Zdeněk Očenášek. Na závěr jsme hráli úplně vabank, protože nám nezbýval čas, ale vyrovnat se nám nepodařilo, naopak jsme ještě dvakrát inkasovali.

   Domácí nás jasně předčili v útočné třetině hřiště a to si myslím rozhodlo. Tam byli podstatně agresívnější a odvážnější, nebáli se náběhů a s míčem v plné rychlosti dokázali odvážně vyjíždět do volnějších prostorů, kdežto náš akademický, ustrašený, bezkontaktní fotbal ve stejném prostoru neměl naději na úspěch. Je třeba, abychom se více rvali a jak se stále opakuji, abychom byli odvážnější v práci s míčem. Pokud toto nezměníme, nemáme naději na úspěch.“

Trenér Milan Volf