Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. kolo Moravan Lednice - FC Kuřim 1 : 1 (1 : 0)

7. 5. 2023

CENNÝ  BOD

Branky:  11' Ondřej Osička - 83' Jaromír Motyčka

Sestava:

Lukáš Prokop – Jiří Ferby, Lukáš Ianosteac, Tomáš Wolgemuth, Viktor Kacr – Petr Mach, Michael Ruber, Pavel Simandl (53' Tomáš Pálka, 77' David Votava), Lukáš Hovězák - Filip Grábl, Ondřej Osička.

 „Proti velmi kvalitnímu soupeři jsme nastoupili ve stejném složení, jako proti Ivančicím. Měl jsem ale  pocit, že kluci nebyli v úvodu utkání plně koncentrovaní a tak nás od inkasování zachránil ofsajd. Pak jsme byli Kuřimi minimálně vyrovnaným soupeřem a podařilo se nám vstřelit branku po krásné akci. Hosté měli častěji více míč ve své moci, ale my jsme hrozili z brejků a vytvořili si dvě další velké příležitosti. V prvním poločase jsem byl spokojený s výkonem a disciplínou hráčů, protože si s námi soupeř vůbec nevěděl rady.  V závěru poločasu nás soupeř ovšem dostal pod tlak a dokonce nastřelil břevno, po kterém rozhodčí ukončil první dějství. Druhý poločas měli hostující hráči velkou převahu a posledních dvacet minut již bylo vidět na některých našich hráčích, že kvůli zranění dlouho netrénovali. A jelikož máme opět dosti zraněných, neměli jsme možnost ve větším měřítku střídat. Závěr zápasu nabídl infarktové momenty. Kuřim nás mocně přehrávala a velký tlak dokázala využít ke vstřelení vyrovnávajícího gólu, když jsme po centru nepokryli ve vápně hráče. Paradoxně, ihned po vyrovnání, jsme mohli výhru strhnout na naši stranu, ale nastřelili jsme jen tyčku. A aby toho nebylo málo, tak se hostům v poslední minutě podařilo dorazit míč do naší sítě, ale naštěstí opět z ofsajdu. Následně jsme přežili dlouhé nastavení a získali alespoň bod.

  Myslím si, že Kuřim byla nejlepší z mužstev, proti kterým jsme hráli doma v tomto soutěžním ročníku. Kluky chválím za obětavost a nasazení. Konečně se vyvarovali zbytečných, rozhodujících taktických chyb a excesů a hráli zodpovědně. Myslím si, že vyloučení na obou stranách nám uškodilo, protože se vytvořil větší prostor pro soupeře. Bod bereme. Mrzí mě zranění hráčů.“

Trenér Milan Volf

Zahajovací sestava:
Vzadu zleva:
Petr Mach, Viktor Kacr, Tomáš Wolgemuth, Ondřej Osička, Pavel Simandl a Lukáš Prokop
Vpředu zleva:
Lukáš Ianosteac, Jiří Ferby, Filip Grábl, Lukáš Hovězák a Michael Ruber
zahajovaci-sestava.jpg