Jdi na obsah Jdi na menu
 


Představujeme nové tváře - Miroslav Fobl

10. 2. 2023

   miroslav-fobl.jpg

Miroslav Fobl

Fanouškům představujeme v rychlém sledu další posilu.  Tentokráte se jedná o posílení realizačního týmu o klubovou legendu, Miroslava Fobla. Mira vyměnil, pravděpodobně již definitivně, hráčské kopačky za trenérské.

   Co na změnu říkáš Miro? Víš, že se nikdy nemá říkat nikdy?J Takže si opravdu musíme začít zvykat na Moravan bez Mirka Fobla na hrací ploše?

 Já si myslím, že již dozrál čas, abych ty hráčské kopačky definitivně na ten pomyslný hřebík pověsil, protože jsem se ještě několikrát vracel na hřiště a již mně to ani nebylo moc příjemné, takže jsem moc rád, že si mě Moravan vybral jako nového člena trenérského týmu a budu se snažit dělat maximum.

   Co tě nyní přimělo přijmout pozici asistenta? Víme, že jsi si s tou myšlenkou pohrával již na podzim, ale fanoušci měli ještě možnost vidět tě střílet branky.

   To byly takové poslední dozvuky té aktivní kariéry a když teď lehávám v posteli u fotbalu, tak zjišťuji, že je to daleko pohodlnější, než běhat za míčem a opravdu, jak jsem říkal, již cítím, že je ten správný čas zkusit si zase novou etapu ve fotbale.

    Máš za sebou bohatou fotbalovou kariéru. Dokážeš vybrat nějaké ty nej nej momenty, které ti utkvěly ve vzpomínkách?

   Nyní nedokáži říci jeden. Těch milníků a zážitků byly spousty i těch spoluhráčů a míst, která jsem s fotbalem navštívil, takže nyní nedokáži vypíchnout nějaký ten jediný.

    Věříme, že čerstvý postup s Moravanem do krajského přeboru jistě patří mezi ty nej zážitky u tebe.

    Jednoznačně.

   Jsme ve třetím týdnu přípravy, jak bys zhodnotil tréninkovou morálku hráčů?

    Myslím, že jsou kluci skvěle připraveni, co se týká fyzické stránky a nyní je to již na nás, trenérech, jak se s tím dokážeme popasovat, co se týká psychické stránky. Myslím si, že to není úplně na nejlepší úrovni, podle mého názoru, ale myslím si, že je to ještě v takovém stadiu, že se s tím dá pracovat.

    Jsi zatím spokojený s rolí asistenta v Moravanu a dostáváš dostatek prostoru realizovat se v trénincích?

   Pro mě je to, po trenéru Bezuckém, taková druhá zkouška toho asistenta. Prostoru za trenéra Volfa dostávám dost a ta realizace je velká.  

   Jak se cítíš, když jsi s kluky hrával a najednou jim máš šéfovat?

  Ten přechod je těžký. Já nemohu po klucích chtít, aby mě hned začali poslouchat jako nějakou autoritu, tu si musím postupně vybudovat, na druhou stranu dlouholeté, společné působení mně dodává sílu v tomto novém vztahu.

  Prozradíš nám tvé trenérské cíle? Kam až by jsi se s trénováním chtěl dostat?

   To se každý týden mění, protože někdy je člověk tak psychicky dole, že se práce neodráží na výsledcích mužstva a někdy naopak je ta euforie obrovská po dobře odehraném zápase nebo po taktické nacvičené akci, to povzbudí v této činnosti. Milník nějaký nemám, kam bych to chtěl dotáhnout a spíše se nechávám vést.

   A jaké máš cíle s Moravanem?

   Jelikož podpora klubu je obrovská, tak si myslím, že i ty ambice by tomu měly odpovídat a myslím si, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že bych byl rád, kdyby se Moravanu do tří až pěti let podařilo postoupit do divize.

   Miro, děkujeme ti za rozhovor a ať se ti v nové pozici daří a baví tě.