Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovor s kapitánem A mužstva

8. 12. 2008

Na otázky odpovídá kapitán A mužstva Tomáš Wolgemuth

Obrazek

 

Tomáši, jak hodnotíš podzimní část sezóny?

Po hodně pomalém rozjezdu se nám i přes dost zranění podařilo zabojovat a posbírat 28 bodů. S tímto spokojenost, i když mrzí hlavně domácí remízy s Hroznovou Lhotou a Bzencem.

Co pro Tebe znamená nominace do All-stars týmu v hlasování fanoušků a příznivců fotbalu z břeclavského a hodonínského okresu?

Je to pro mě hezké překvapení a asi mě to ještě bude něco stát do společné kasy. Díky všem fanouškům a doufám, že na jaro pro ně budeme hrát dobrý fotbal.

Co říkáš tomu, že nás Tvůj "spoluhráč z All-stars týmu" Radek Kundrata z Milotic (jinak výborný fotbalista) pasuje jako aspiranta na postup číslo 1?

Už dlouho to nebylo tak vyrovnané. Prvních šest mužstev je namačkaných v pěti bodech a každé z nich si na jaře určitě bude chtít polepšit, stejně jako my (teda asi kromě Milotic, tam by měli být spokojeni, i kdyby si už v tabulce nepolepšili). V soutěži, kde může ztratit každý s každým těžko hledat "aspiranta číslo 1", balon je kulatý.

Který mančaft podle Tvého názoru postoupí?

Podle mě se rozhodne mezi jedním z prvních šesti mančaftů. To jsem Ti asi moc neodpověděl, ale nemám jasného favorita.

Má podle Tebe naše mužstvo hráčskou a morální kvalitu na postup?

Myslím, že máme kvalitní kádr na to, abysme hráli pěkný fotbal a k tomu dělali body. Hlavně se musíme dát dohromady zdravotně a šlápnout do každého zápasu. Čeká nás těžkých 12 kol.

Jak se Ti líbí v Lednici? Mám na mysli podmínky, vztahy, trenér a spoluhráči.

Za Lednici nehraju moc dlouho, ale přirostla mi k srdci... je tu dobrá partička a srandy kopec. Jsem tu naprosto spokojený, snad se ale na jaře stihne dokončit ta výřivka, sauna a kvůli klukům domluvit ty masérky ze Švédska.

Tomáši, děkuji Ti za rozhovor. Přeji Ti příjemné prožití vánočních svátků, pevné zdraví, hodně osobních a sportovních úspěchů v novém roce 2009. Co se týče těch masérek: zatím máme domluveny tři švédky, dvě slovenky, zájem projevily čtyři finky a dvanáct ledničanek. Vyjednáváme také s thajkama, ale nevím jestli se to podaří, neboť v Bangkoku obsadili letiště.