Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. kolo Moravan Lednice - Hlohovec 2 : 1 (0 : 1)

19. 10. 2008

Branky:  Fóbl Miroslav, Holešínský Jaroslav

Sestava

Podškubka Jan

Kříž Michal - Vymyslický Igor - Wolgemuth Tomáš - Bartošík Petr

Puchala Bohuslav - Kozubík Lukáš - Fóbl Miroslav - Ševčík Michal

Markovič František - Holešínský Jaroslav

Náhradníci:  Budlanský Luboš, Čapka Jakub, Holáň David, A.H.Hussin Ali

 

Po třinácti letech jsme se utkali v mistrovské soutěži se sousedním Hlohovcem. Mistrovské derby a krásné slunečné počasí přilákalo 240 diváků, kteří sice neviděli super fotbalovou krásu, ale o zajímavé momenty a bojovnost nebyla nouze.

Obě mužstva začala opatrně se snahou neudělat chybu. První šanci jsme měli v páté minutě, kdy Lukáš Kozubík vyslal do brejku Frantu Markoviče, ale ten z hranice velkého vápna těsně minul hlohoveckou branku. V 11. minutě se ocitl v dobré střelecké pozici na šestnáctce Michal Kříž. Jeho střela však skončila v ochranné síti nad brankou. Obě mužstva v této fázi utkání pozorně bránila, takže se hrálo hlavně v prostoru mezi šestnáctkami. Ve 23. minutě však neuhlídal Michal Kříž hostujícího útočníka Knoflíčka, který mu utekl a šel sám na Jendu Podškubku. Ten sice jeho tvrdou střelu vyrazil, ale k odraženému míči se dostal nikým neobsazený Ondřej Vlašic a poslal Hlohovec do vedení. Naši hráči se snažili o vyrovnání, ale hosté hráli pozorně a dobře bránili. Nám se nedařila kombinace a chyběla přesná finální nahrávka. Vyrovnat jsme mohli ve 32. minutě, kdy Jara Holešínský nacentroval přesně na hlavu Božanovi Puchalovi, ale jeho hlavička skončila na břevně. Do konce poločasu se už žádné mužstvo do vyložené šance nedostalo.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním otočit nepříznivý stav. První střelu na bránu však vyslal ve 48. minutě hostující Valachovič, kterou Jenda Podškubka vyrazil na roh. Naši hráči zvýšili bojovnost a aktivitu. I když se nám hra nedařila podle představ, začali jsme soupeře tlačit. Naše snaha byla korunována v 75. minutě. K míči se dostal Mirek Fóbl a krásnou střelou z osmnácti metrů do levého rohu branky hlohoveckého brankáře Drobiliče vyrovnal. V 80. minutě se předvedl skvělým zákrokem Jenda Podškubka, který vytlačil na roh střelu Tondy Koryčánka. V 83. minutě vybojoval u postranní čáry zdánlivě ztracený míč Božan Puchala, přihrál Mirkovi Fóblovi, ten přiťukl v šestnáctce volnému Jarovi Holešínskému, který se nemýlil a poslal Moravan do vedení. V 86. minutě ještě napřáhl z 20 metrů Lukáš Kozubík, ale jeho střela orazítkovala břevno. Závěr utkání jsme si s přehledem pohlídali a získali sice vydřené, ale zasloužené tři body.