Jdi na obsah Jdi na menu
 


23. kolo Blatnice - Moravan Lednice 0 : 6 (0 : 2)

29. 5. 2011

 

Branky:  Holešínský Jaroslav 3x, Fóbl Miroslav, Ševčík Michal, Markovič František

Sestava

Hanzel Josef

Rahák Vladimír - Kříž Michal - Dvořáček Ladislav - Ševčík Michal

Kaňa Petr - Hílek Peter - Wolgemuth David - Svoboda Marek

Holešínský Jaroslav - Fóbl Miroslav

Náhradníci:  Konvičný Zdeněk, Lahodný Jiří, Markovič František, Pospiš Matěj, 

                        Šuldes Jaroslav, Podškubka Jan

 

Souboj lídrů 1.B třídy skupiny C: Lednice Blatnici po čtyřech letech opět nadělovala

Měl to být vyrovnaný zápas. Střetli se lídři 1.B třídy skupiny C Blatnice a Lednice. Domácí by v případě vítězství udělali krok směrem k postupu do 1.A třídy, vedli by tabulku už o čtyři body. Tři kola před koncem je ale všechno jinak. Lednice připravila Blatnici první porážku v jarní části, vyhrála důležitý zápas neskutečně vysoko 6:0 a vyhoupla se o dva body do čela tabulky. Na destrukci blatnické obrany se nejvíce podílel Jaroslav Holešínský, který zaznamenal hattrick. Pro Blatnici je to nejtěžší porážka za poslední čtyři sezony. V ročníku 2006/2007 odcházela s debaklem 1:9. A kde? V Lednici. Tehdy se čtyřmi góly blýskl Miroslav Fóbl. Lednický útočník se v neděli trefil jednou a zaokrouhlil počet branek v sezoně na 20.

Poslední tři kola aspirantů na postup
Blatnice:
Lanžhot B (V), Veselí (D), Hustopeče (V)
Lednice: Starý Poddvorov (D), Kněždub (V), Žarošice (D)

Zdroj: webové stránky Jihomoravský fotbal

 

Blatnice odvolala kouče Kapustu. Před koncem sezony

Vedení fotbalové Blatnice odvolalo tři kola před koncem první B třídy trenéra Jaroslava Kapustu. Ve zbytku sezony jej nahradí vedoucí mužstva Vladislav Vavřík, který tým povede společně s útočníkem Davidem Vaňkem a kapitánem Liborem Cilečkem.

Informaci Hodonínskému deníku potvrdil ve čtvrtek odpoledne člen výkonného výboru FK Saz Ladislav Vyskočil. „Hlavním důvodem je špatné sestavování mužstva. Někteří hráči často nastupovali na netradičních postech. Navíc trenérovy požadavky byly pro hráče dost náročné," uvedl dlouholetý blatnický funkcionář.

Vaz zlomila zkušenému kouči nedělní porážka 0:6 s Lednicí, která se díky vysoké výhře dostala právě před Blatnici do čela soutěže. Pro tým z Veselska to byla nejtěžší porážka za poslední čtyři sezony. V ročníku 2006/2007 odcházel s debaklem 1:9. A kde? V Lednici. Tehdy se čtyřmi góly blýskl Miroslav Fóbl.

Blatnice ztrácí na vedoucí tým tři kola před koncem dva body. „Postupu se nebráníme, ale za každou cenu jít výš určitě nechceme,“ řekl Vyskočil.

Vedení Blatnice odvolalo trenéra na pondělní schůzi výkonného výboru. Kapustovi své rozhodnutí oznámilo po středečním tréninku. „Šok z porážky byl veliký. Nějaký důsledky se daly očekávat,“ pravil Jaroslav Kapusta, který bral nepříjemnou situaci v klidu a s nadhledem. „Je to úděl trenéra,“ řekl zkušený trenér. „Mužstvo jsem dovedl k historickému umístění a tři kola před koncem soutěže máme čtyřiačtyřicet bodů a reálnou šanci na postup,“ pokračoval. „Navíc vylosovaní je pro Blatnici příznivější,“ do­dal.

Druhý tým první B třídy se v závěru letošní sezony utká s posledním Lanžhotem, Veselím a Hustopečemi. Vedoucí Lednici čekají tři týmy z Hodonínska. Fóbl a spol. postupně narazí na Starý Poddvorov, Kněždub a Žarošice.

Šance na postup do první A třídy je tedy pro oba týmy veliká. V Blatnici se však o vyšší mluvilo potichu. „Byl jsem možná jediný, který chtěl postoupit,“ říká Kapusta, který bude vzpomínat na Blatnici v dobrém.

 Zdroj: Hodonínský deník