Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. kolo Moravan Lednice - Žarošice 3 : 2 (2 : 0)

19. 6. 2011

Branky:  Hílek Peter 2x, Wolgemuth David

Sestava

Hanzel Josef

Rehák Vladimír - Kříž Michal - Dvořáček Ladislav - Ševčík Michal

Lahodný Jiří - Hílek Peter - Wolgemuth David - Svoboda Marek

Kaňa Petr - Holešínský Jaroslav

Náhradníci:  Konvičný Zdeněk, Lanta Zdeněk, Markovič František, Wolgemuth Tomáš,

                        Podškubka Jan 

 

Fotbalisté Lednice udělali z oslav postupu drama
/Lednice / - První B třídu ukončil souboj již jistě postupující Lednice a třetích Žarošic. V utkání už Lednici o nic nešlo, proto domácí nastoupili v kombinované sestavě. Hosté mohli teoreticky po výhře pomýšlet na postup z druhého místa. Lednice už vedla po hodině 3:0, hosté z Hodonínska ale dokázali závěr zápasu dvěma brankami zdramatizovat. Víc už nestihli.
„O postupu někteří začali uvažovat už po desátém kole, když jsme měli jen jednu prohru. Pak jsme ale měli špatný závěr podzimu a museli jsme bojovat až do předposledního kola. Tam jsme porazili Blatnici 6:0. To rozhodlo,“ potvrdil předseda lednického klubu Kamil Kasala, že postup nebyl vůbec snadný.
Poslední utkání bylo vyrovnané jen necelou čtvrthodinu. Poté poprvé unikl po pravé straně domácí kapitán Holešínský a našel ve vápně Hílka. Tomu stačilo jen nastavit nohu a Moravan vedl. Za dvanáct minut si stejní hráči spolupráci zopakovali. Tentokrát Holešínský vysunul Hílka do úniku, slovenský záložník se kličkou zbavil obránce a prostřelil i brankáře Holuba. Jak se blížil poločasový hvizd, získávali hosté na síle. Vypracovali si i tři dobré střely, ale Hanzel byl pozorný.
Přestávka více svědčila hostům. Ti po změně stran hru minimálně vyrovnali a několikrát nebezpečně vystřelili. Jejich snahu ale utnul v 58. minutě David Wolgemuth. Ten převzal míč od nahrávače Holešínského a z hranice šestnáctky se trefil přesně k tyči. Třetí branka domácí ukolébala a po propadnutí pravé obrany vstřelil zblízka pohodovou branku Vrána. Ani to nebylo pro domácí dostatečné varování. Nechávali hostům čím dál více prostoru. Žarošičtí začali více běhat, byli aktivnější v napadání a tvrdší v soubojích. Kontaktní branku dali hosté deset minut před koncem a drama bylo na světě.
„Chyběl nám po zranění nejlepší střelec Fóbl a ani Kaňa po nemoci víc než hodinu neuběhal. To střídání rozhodlo, dvě změny ve středu zálohy byly znát. Neudrželi jsme balon. Chtěli jsme si to užít bez nervů, ale trošku se nám to zkomplikovalo. Naštěstí jsme si to už nenechali utéct,“ řekl po utkání trenér Moravanu Petr Forman, který je u A-týmu druhým rokem.
A co dál? Lednice příští sezonu poprvé v historii dostane možnost hrát I. A třídu. „První A se od té naší skupiny moc neliší. Ani kvalitou, ani vzdálenostmi od soupeřů. Záleží na tom, do jaké skupiny nás zařadí. Kdyby to byla břeclavsko-hodonínská skupina, byly by dojezdové vzdálenosti ještě lepší než letos. Takže nějaké velké navyšování rozpočtu asi nebude. V kádru také plánujeme jen malé změny, mělo by se jednat maximálně o dva hráče, jinak kádr zůstane pohromadě. Máme v mužstvu ale jen čtyři místní hráče, proto se teď více zaměřujeme na mládež, budeme mít o dva mládežnické týmy více. Chtěli bychom si vychovávat postupně vlastní hráče,“ nastínil další vývoj lednického fotbalu Kasala.
 
Zdroj: "Břeclavský deník"