Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. kolo Moravan Lednice - Vacenovice 3 : 1 (2 : 0)

23. 10. 2011

Branky:  Holešínský Jaroslav, Fóbl Miroslav, Lanta Zdeněk

Sestava

Hanzel Josef

Rehák Vladimír - Kříž Michal - Wolgemuth David - Ševčík Michal

Pálka Tomáš - Hílek Peter - Dvořáček Ladislav - Kaňa Petr

Holešínský Jaroslav - Fóbl Miroslav

Náhradníci:  Kolek Jakub, Konvičný Zdeněk, Lanta Zdeněk, Markovič František

Lednice - Vacenovice 3:1. Překvapení se nekonalo. Poslední Vacenovice nepotvrdily v Lednici stoupající formu, na půdě nováčka soutěže prohrály 1:3. Domácí nasměrovaly ke třem bodům opory Fóbl a Holešínský, za Vacenovice korigoval po změně stran Milan Příkazský. Výhru Moravanu pečetil Lanta.
     Úvod zápasu překvapivě patřil Mogulu. Střelu Jiřího Grufíka vytáhl domácí gólman Hanzel na roh. Další pokusy Kmínka a Bařáka měly spíše propagační charakter. Hlavičkám Grufíka zase chyběla přesnost.
     Domácí dali olejářům lekci z produktivity. Hned první rohový kop Lednice skončil v síti. Domácí kapitán Holešínský vyskočil ze všech nejvýš a míč zapadl přesně k tyči. Vacenovice obdržená branka srazila. Ve zbytku první půle to byl domácí soubor, který diktoval tempo hry. Střelu z blízka hostující brankář
Jaštík vyrazil. Gólman Mogulu si poradil i s hlavičkou Holešínského do středu brány. Na rozdíl dvou branek zvýšil aktivní Fóbl, který se po přízemním centru dostal před bránícího hráče a hlavou poslal míč do protipohybu Jaštíka.
     Hosté se ale nevzdali a ve druhém poločase Lednici zatlačili k vlastní bráně. Festival neproměněných šancí zahájil Sladký, který dvakrát nepřesně pálil. Poté se podařilo Grufíkovi vypíchnout míč těsně před vybíhajícím Hanzelem, ale opět chyběli hostujícímu hráči ke skórování centimetry.
     Následně se střídající Jakubíček prokličkoval až před branku soupeře, kde však místo střely volil přihrávku do ofsajdu. Gólu se Mogul dočkal až z pokutového kopu. Tečovaná přihrávka proskákala až k Markovi Bařákovi, kterého skluzem poslal k zemi jeden z domácích zadáků. Střeleckou mizérii, olejářů utnul proměněnou penaltou Milan Příkazský.
     Olejáři dál Lednici tlačili. A byl to opět Grufík, který zakončil krásnou kombinaci těsně vedle Hanzelovi brány. Domácí na rozdíl do Vacenovic nepotřebovali ke gólu zdaleka tolik šancí, jako Mogul. Což se potvrdilo po změně stran, když z první vážnější šance druhého poločasu skóroval Lanta.
     Mogul se snažil do konce zápasu ještě výsledek zkorigovat, ale vážnější šanci si už nevytvořil. Domácí měli příležitost v podobě dvou trestných kopů z hranice vápna, první střelu zablokovala zeď a druhá se nevešla mezi tři tyče.
     Mogul se tedy druhé letošní výhry znovu nedočkal. Předvedený výkon už rozhodně snesl měřítka první A třídy. "Bohužel hrubé individuální chyby a neproměněné šance jsou tím, co nás momentálně drží na dně tabulky," uvedl na oficiálních stránkách klubu brankář Vacenovic Marek Jaštík.

Zdroj: "Hodonínský deník"