Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. kolo Moravan Lednice - Mutěnice 3 : 2 (3 : 0)

27. 5. 2012

Branky:  Wolgemuth Tomáš, Frlaus Pavel, Fóbl Miroslav

Sestava

Hanzel Josef

Rehák Vladimír - Kříž Michal - Wolgemuth David - Wolgemuth Tomáš

Frlaus Pavel - Hílek Peter - Dvořáček Ladislav - Pálka Tomáš

Holešínský Jaroslav - Fóbl Miroslav

Náhradníci:  Kolek Jakub, Svoboda Marek, Ševčík Michal

Fotbalisté Moravanu Lednice získali tři kola před koncem definitivně jistotu příslušnosti v I. A třídě i pro příští rok. A povedlo se jim to proti nejsilnějšímu celku tabulky z Mutěnic. Oslabený soupeř v sestavě s mladíky utkání prohrál už v první půli, když třikrát inkasoval. Ve druhé půli už Vinaři jen dvěma brankami zdramatizovali utkání. Prohráli tak teprve potřetí v sezoně. Lednice je po třetí výhře v řadě ve vyrovnané tabulce šestá.

Že je s týmem Mutěnic něco v nepořádku, bylo jasné už po několika minutách hry. Takhle přece lídr soutěže nepůsobí. „Máme v tabulce dost velký náskok a nabitý program, obojí přispělo k tomu, že jsme dali šanci také dorostencům, aby získali herní zkušenosti. Nastupující generace se také musí otrkat," vysvětlil hostující trenér Petr Zemánek, proč měla základní sestava Vinařů v průměru jen dvaadvacet let.

Mladí hráči s kapitánem Koštuříkem drželi s domácími krok asi jen prvních pět minut. Pak už se v prvním dějství k brance Hanzela pořádně ani nedostali. Už v první minutě vystrašil Lupače střelou vedle tyče Jaroslav Holešínský. Za čtvrt hodiny zase orazítkoval Fóbl z druhé vlny jen tyč. Gól visel ve vzduchu. A to doslova. Ve 22. minutě si totiž po rohu naskočil na balon Tomáš Wolgemuth a otevřel skóre.

Vinaři rázem museli
začít hrát a riskovat. Vytáhli tedy obranu na polovinu soupeře a vzadu hlídali jen dva stopeři. Risk ale nevyšel. Často se stávalo, že šli dva domácí hráči na stejný počet beků. Spolupráce Holešínského s Fóblem ještě další brankou neskončila. To mutěničtí obránci vykopli balon z brankové čáry. Za chvíli na to už se ale domácí radovali. Frlaus prošel lehce po levé straně kolem obránce a prostřelil i gólmana. „To byl nejhezčí poločas, jaký Lednice na jaře hrála. Nebylo co vytknout," těšilo trenéra Lednice Miroslava Pekárka.

Třetí branku zařídilo tradiční ofenzivní duo Holešínský-Fóbl. Kapitán Moravanu vyslal snipera do úniku a ten se nemýlil. Spoluhráči mu pak mohli z vděčnosti jen leštit kopačky. A tak i učinili.

„V poločase jsem musel zvednout hlas, protože ta naše hra, ta zaváněla ostudou, aby lídr prohrával po poločase rozdílem třídy. To si nemůžeme dovolit. Jsem rád, že jsme utkání nakonec zdramatizovali a
mohli jsme i vyrovnat, ale sudí ruku v pokutovém území neviděl a neodpískal. I první může prohrát," uvažoval Zemánek.

Jeho tým se ale ve druhé půli zvedl. Ta sice přinesla dvě branky, ale jinak to zdaleka nebyla taková ofenzivní podívaná, jakou předváděly oba týmy v prvním dějství. Zatímco domácí během prvních pětačtyřiceti minut vystřelili na mutěnickou branku přesně devětkrát, po změně stran přidali jen dvě střely. A Lupač je chytil.

„Ve druhé polovině utkání jsme byli zbytečně nervózní, říkal jsem jim, že zápas zdaleka neskončil. Pak se to ukázalo. Mutěnice ze čtyř střel daly dva góly. Jeden poté, co jsme přestali kvůli možnému ofsajdu hrát, a druhý byl nešťastný odraz přímo do běhu Koštuříkovi. Obránci už ho nemohli zastavit. A takový střelec se v takových situacích nemýlí," tvrdil lednický kouč.

Hostům tak pomalu narůstala křídla. Po hodině hry vstřelil první branku Varmuža, který zprava propálil Hanzela. To bylo první varování. Pak přišel na řadu do té doby neviditelný kapitán Vinařů Dalibor Koštuřík. Ten pracoval v záloze, do útoků se nedostával. Ale stačila malá nepozornost lednické obrany, sniper Vinařů dostal kolmici za obranu a přesnou střelou k tyči utkání zdramatizoval.
Najednou bylo Mutěnických plné hřiště a domácí měli co dělat, aby stihli balony ze své šestnáctky odvracet. Když hosté ani z několika standardních situací neuspěli, mohli se radovat hráči Moravanu. Vyběhnuvšího Lupače se z půlky hřiště snažil přelobovat Fóbl, ale jeho oblouček těsně minut tyč. Utkání tak skončilo těsnou výhrou Lednice 3:2.

„Je skvělé, že se týmu tak daří, je to odrazem pohody v týmu. Už jsme definitivně zachránění, ale já se dívám v tabulce nahoru. Ani to čtvrté místo pro nás není nedosažitelné, navíc máme dva soupeře ze tří z dolní poloviny tabulky. Nedají nám nic zadarmo, ale budeme bojovat," dodal Pekárek.
TJ Moravan Lednice – FK Mutěnice 3:2 (3:0)
Branky: 22. Wolgemuth T., 37. Frlaus, 42. Fóbl – 60. Varmuža, 85. Koštuřík
ŽK: Varmuža, Čepil J. (oba Mutěnice)
Střely na branku: 11:4 (9:1)
Rohy: 6:8 (4:3)
Diváků: 170
Sestavy:
Lednice: Hanzel – Dvořáček, Rehák, Frlaus, Hílek (83. Svoboda), Holešínský (K) (90. Ševčík), Pálka, Wolgemuth D., Wolgemuth T., Kříž, Fóbl
Mutěnice: Lupač – Trávník, Čepil J., Čepil M. (83. Imrich), Kupčík, Lamáček, Koštuřík (K), Holešínský R., Baťa (78. Prčík), Kourek, Varmuža
 

Náhledy fotografií ze složky Lednice-Mutěnice jaro 2012