Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. kolo Moravan Lednice - Podivín 2 : 4 (1 : 2)

18. 8. 2013

Branky:  Fóbl Miroslav 2x

Sestava
Hanzel Josef
Kaňa Petr - Kříž Michal - Wolgemuth David - Wolgemuth Tomáš
Machovský František - Dvořáček Ladislav - Mankovický Petr - Kouřílek Michal
Holešínský Jaroslav - Fóbl Miroslav

Náhradníci:  Frlaus Pavel, Kašník Jan, Konvičný Zdeněk, Markovič František, Podškubka Jan

 

Derby rozhodly chyby Lednice v úvodu. Body bral Podivín
 
Fotbalisté Moravanu zůstávají i po druhé kole I.A třídy bez bodu. Po prohře v Lanžhotě nestačili doma v dalším okresním derby na loňského účastníka krajského přeboru z Podivína. Oslabení hosté se dostali brzy do dvoubrankového vedení, a to už ze svých rukou nepustili. Lednice měla spoustu tutovek, ale selhala v koncovce. I proto prohrála s Podivínem před výbornou návštěvou tří stovek diváků 2:4.
Lednice měla katastrofální vstup do utkání. Už v 6. minutě prohrávali svěřenci trenéra Bartála 0:2. Hned ve 2. minutě totiž namazal zpětnou přihrávkou lednický záložník do běhu Martinu Švestkovi a hostující kapitán své sólo zakončil střelou k tyči. O chvíli později pak po rohu střelu Stojkoviče tečoval do vlastní branky jeden z hráčů Lednice.
„Dostali jsme se strašně snadno do vedení, a pak jsme paradoxně přestali hrát. Nevím vůbec proč. Fyzicky jsme na tom asi nebyli nejlíp. Ale domácí ze svého tlaku vytěžili málo. První poločas přitom sami ovládli a i polovinu druhého byli lepší. Špatně ale proměňovali své tutovky, trefovali brankáře," přiznal trenér Podivína Bronislav Krška převahu soupeře.
Hosté měli v celém zápase dech beroucí úspěšnost střelby. Na dvě branky v první půli jim stačily dvě střely. Zbytek úvodního dějství totiž útočila jen Lednice, jenže její hráči selhávali i v těch nejvyloženějších tutovkách. Fóbl s Dvořáčkem svůj únik dva na jednoho překombinovali, Fóbl pak trefil sám před brankářem jen Létalovy nohy.
„Dojeli jsme na krásu. Měli jsme snad devět tutovek, ale všechno jsme pálili do brankáře nebo těsně mimo. Jinak jsme herně nepropadli a Podivín jsme přehrávali. Jen to zakončení musíme zlepšit," řekl po utkání Petr Forman.
Až ve 38. minutě snížil domácí Fóbl. Jeho první střelu ještě Létal vyrazil, na dorážku už neměl nárok. Do kabin se tak šlo s tím, že je ještě vše otevřené.
A branky nepřestaly padat ani po změně stran. Na 3:1 pro Podivín zvyšoval excelentně zahraným přímým kopem Očenášek. Ten samý hráč pak po hodině hry přidal i druhou branku. To pro změnu napřáhl z dvaceti metrů a gólman Hanzel neměl nárok zasáhnout.
Na čtyři góly tak Slavoji stačily čtyři střely. „To mě ani nepřekvapuje, opravdu jsme už moc dalších šancí neměli. Byli jsme dneska maximálně produktivní," uznal trenér Podivína.
Mezitím ale Fóbl vsítil druhou branku Moravanu.
„Stále jsme věřili, že se po druhém gólu ještě zvedneme. Bohužel jsme brzy dostali čtvrtý gól a bylo po zápase. Pro nestranného diváka to ale musel být pěkný zápas," krčil rameny Forman.
Že byl čtvrtý gól rozhodující, věděli i hosté. „V momentě, kdy jsme proměnili dvě standardky, tak jsme soupeře psychicky zlomili. Už neměl sílu zápas otočit. Týmu nemám co vytknout. Nato, že jsme hráli bez pěti hráčů základní sestavy, jsem byl s výkonem spokojený," dodal Krška.
 
Zdroj:  Břeclavský deník