Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. kolo Moravan Lednice - Bučovice 3 : 1 (0 : 1)

31. 5. 2015

Branky:  Kuřil Zdeněk 2x, Svoboda Marek.

Sestava
Hanzel Josef
Machovský František - Kříž Michal - Wolgemuth Tomáš - Herman Alexander
Pálka Tomáš - Wolgemuth David - Dvořáček Ladislav - Kuřil Zdeněk
Holešínský Jaroslav - Sirotka Jiří
 
 

Lednice diváky opět napínala. Nakonec nepříjemné Bučovice zdolala.

Souboj druhého a čtvrtého celku I.A třídy vyzněl nakonec lépe pro domácí Lednici. Bučovice ale pořádně kousaly. Ještě v 60. minutě vedly zaslouženě 1:0, Moravan ale z penalty srovnal a v závěru dalšími dvěma brankami zápas otočil. Dvě branky domácích vstřelil Kuřil, pojistku na 3:1 přidal střídající Svoboda.
„Přijel kvalitní soupeř, Bučovice hrály důrazně a my jim nechávali v prvním poločase až příliš prostoru. Kdyby skončil poločas tři jedna pro hosty, nikdo by se nemohl divit. Tam nás hodně podržel brankář Hanzel. V poločase jsme proházeli posty a najednou se hra zlepšila a my to bojovností zvrátili a uhájili jsme tři body," oddechl si lednický asistent trenéra Petr Forman.

První varování Lednici vyslaly Bučovice už v 6. minutě, kdy musel Hanzel vyrážet první gólovku po průniku útočníka mezi dvěma obránci. Domácí hráči se ovšem nepoučili. Za deset minut to zkusili hosté úplně stejně a tentokrát se tísněný Lazor střelou podél padajícího gólmana prosadil.

Hosté byli i nadále lepším týmem a ukázali Lednici, že nejsou na čtvrtém místě tabulky náhodou a rozhodně nechtějí odjet na Vyškovsko bez bodů. Domácí povolili hrát je po šestnáctku, jediné zaváhání pak uhasil skokem pod unikajícího Sirotku gólman Hanák.

Brzy po změně stran mohl vyrovnat Kuřil, ale branka pro něj byla příliš malá. Také Sirotka nevtěsnal svou teč Holešínského střely do branky a trefil jen vnější tyč. Diváky potěšila až po hodině hry trefa Zdeňka Kuřila z pokutového kopu. Ten nařídil rozhodčí po ruce hostujícího hráče ve vápně.

Hostům postupně docházel dech a dělali vše proto, aby odjeli alespoň s remízou. Lednice ale ucítila šanci zápas zvrátit. Množství rohů, nákopy za obranu ani úniky po stranách ale dlouhé minuty nepřinášely své ovoce. Až deset minut před koncem se konečně po rohovém kopu Janulíka a nepovedené teči Holešínského trefil z bezprostřední blízkosti Kuřil.

„Máme několik zraněných kluků, někteří nehráli na svých postech a celkově to nebylo ono. Jak jsme to ale v půli prostřídali a proházeli posty, hra se změnila a Bučovice začínaly postupně odcházet fyzicky. Přistupovali jsme blíž k soupeři, který po zranění stopera ztratil vzadu jistotu. Pod tlakem udělali chyby, kterých jsme využili," doplnil Forman.

Definitivně hosty zlomil v 83. minutě střídající Marek Svoboda, který své sólo z půlky hřiště zakončil tvrdou a přesnou střelou.

Branky: 59. (pen.) a 81. Kuřil, 83. Svoboda – 18. Lazor. ŽK: 2:3. Střely na branku: 10:8 (v poločase 4:5). Rohy: 8:2 (2:2). Diváků: 160. Rozhodčí: Urbánek – Denev, Válek.

Sestava Lednice: Hanzel – Machovský, Wolgemuth Tomáš, Kříž, Herman (46. Janulík) – Pálka, Wolgemuth David, Dvořáček, Kuřil (88. Volařík) – Holešínský (K), Sirotka (69. Svoboda).

 Zdroj: Břeclavský deník (autor: Martin Daneš)

 

Náhledy fotografií ze složky Lednice-Bučovice-jaro 2015