Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. kolo Moravan Lednice - Lanžhot 2 : 2 (1 : 2)

14. 6. 2015
Branky:  Svoboda Marek, Dvořáček Ladislav
 
Sestava
Hanzel Josef
Machovský František - Kříž Michal - Wolgemuth David - Wolgemuth Tomáš
Pálka Tomáš - Dvořáček Ladislav - Janulík Tomáš - Kuřil Zdeněk
Svoboda Marek - Holešínský Jaroslav
 
Náhradníci:  Herman Alexander, Sirotka Jiří, Volařík Jan
 

Lednice zachránila remízu s Lanžhotem až v nastavení

Očekávané derby druhého s třetím vítěze nemělo. Lednice sice brzy vedla, Lanžhot ale vstřelil dvě slepené branky do šatny a skóre otočil. Ve druhé půli nevyužili hosté možnost náskok navýšit, a tak přišel trest. Nejprve v podobě zbytečného vyloučení Bartoše, následně pak v nastaveném čase vyrovnal Dvořáček na konečných 2:2.
„Začali jsme velice dobře, pětatřicet jsme to měli docela pod kontrolou. Škoda dvou vyložených šancí Svobody, které nedal. Bohužel, pak jsme po chybě beka a gólmana dostali dvě slepené branky, a to nás zabrzdilo. Ve druhé půli se hra přelévala ze strany na stranu, Lanžhot nevyužil šance odskočit. Až na konci, když jsme hráli na tři útočníky, nám to vyšlo a z poslední střely v zápase jsme alespoň vyrovnali," zhodnotil ve zkratce utkání asistent lednického trenéra Petr Forman.

Krásná návštěva více než 250 diváků viděla slušný fotbal. Do vedení se dostala Lednice už po čtvrt hodině hry, kdy se dostal aktivní Svoboda k dorážce Holešínského střely a zblízka se nemýlil. Lanžhot aktivitou vůbec nezaostal za domácími, měl ovšem velký problém trefit se mezi tři tyče. Naopak Lednice, když už se dostala do šance, zavánělo to brankou. Jako Svobodova dalekonosná bomba, která rozezněla břevno Nešporovy brány.

Před poločasem přišla pro Moravan ledová sprcha. Přestože bylo velké vedro a dusno, radost z ní domácí neměli. Ve 39. minutě svedl Darmovzal s Hanzelem tvrdý souboj, o chvíli dříve byl u míče hostující sniper a dal již jednatřicátou branku v sezoně. I přes hlasité protesty faulovaného gólmana. Zaskočená Lednice pak inkasovala za dvě minuty další branku, tentokrát se přesnou trefou k tyči prezentoval Boya. I druhá střela Lanžhota na branku tak skončila gólem.

I druhé dějství nabídlo slušnou a vyrovnanou podívanou. Na jedné straně střílel těsně vedle Kuřil, na druhé straně Darmovzal s Boyou zbytečně překombinovali akci, při níž na ně zývala prázdná branka. Útočník Lanžhota z Pobřeží Slonoviny si pak skryl v dlaních hlavu ještě jednou, když z malého vápna hlavičkoval těsně nad. „Je to strašná škoda, mohli jsme zvýšit na tři jedna a byl by klid. Zápas jsme otočili, odmakali a pak přijdeme o možnost skončit na druhé pozici. Naopak jsme se nechali zbytečně vyloučit a soupeř nás v samotném závěru potrestal. Chtěli jsme bojovat do konce, sami jsme se o to připravili," litoval lanžhotský kouč Petr Maléř.

Závěr zápasu byl opravdu zbytečně nervózní a vyhrocený. Deset minut před koncem zápasu utkání zdramatizoval lanžhotský kapitán Bartoš, který dostal za faul žlutou kartu a za zakopnutí míče viděl druhé žluté napomenutí. Hodně rozčilený pak musel předčasně ze hřiště.

Už v samotném nastavení kopal trestňák z dvaceti metrů Dvořáček a k radosti většiny diváků parádně trefil zaslouženou remízu. Přesto přišla Lednice o vedoucí příčku v tabulce, Lanžhot už zůstane třetí. „Pořád ještě máme teoretickou šanci na první pozici, všechno se rozhodne v posledním kole, kdy Lanžhot hostí první Ratíškovice. Stále je o co hrát, ale úplně hrotit to nebudeme," dodal Forman.

 

Branky: 16. Svoboda, 90. Dvořáček – 39. Darmovzal, 41. Boya. ŽK: 3:3.ČK: 83. Bartoš (Lan). Diváků: 260. Střely na bránu: 9:6 (v poločase 4:3). Rohy: 5:3 (1:3). Rozhodčí: Popelák – Skoupý, Koráb.

Lednice: Hanzel – Machovský (76. Herman), Wolgemuth D., Kříž, Wolgemuth T. – Kuřil, Pálka, Dvořáček, Janulík (54. Sirotka) – Svoboda, Holešínský (K).

Lanžhot: Nešpor – Hílek, Trčka, Hakala (30. Uher), Matůškovič – Venglovič (81. Hrnčíř), Straka, Rehák, Bartoš (K) – Boya, Darmovzal.

Zdroj: Břeclavský deník