Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. kolo Moravan Lednice - Ratíškovice 1 : 3 (0 : 2)

31. 8. 2014
Branka:  Fóbl Miroslav
 
Sestava
Hanzel Josef
Machovský František - Kříž Michal - Wolgemuth David - Wolgemuth Tomáš
Svoboda Marek - Dvořáček Ladislav - Pálka Tomáš - Janulík Tomáš
Holešínský Jaroslav - Fóbl Miroslav
 
Náhradníci:  Hykl Adam, Kolek Jakub, Markovič František
 
Souboj druhého týmu I. A třídy se třetím sliboval zajímavou podívanou. Tím spíše, že oběma týmům na podzim nedělá střílení branek problémy. Tentokrát se ale lednickým střelcům dařilo výrazně hůře než hostům z Hodonínska. Ti si zajistili už po čtvrt hodině hry dvoubrankové vedení a z herní pohody je nevychýlila ani kontaktní branka Fóbla. Naopak v závěru zápasu přidaly Ratíškovice ještě třetí trefu.
„Zápas těžce rozdýchávám ještě teď. Soupeři jsme během první čtvrthodiny darovali obrovskými hrubkami dva góly a pak už jsme jen doháněli. A nedohnali. Soupeř se s vedením spokojil, začal hrát na brejky, a protože přijel jako farma Mutěnic se čtyřmi posilami, téměř do ničeho nás nepustil. Obranu měli pevnou. Byl to soupeř na úrovni," uznal asistent trenéra Lednice Petr Forman.
Úvod utkání nepřinášel nijak oslnivou podívanou, oba týmy jen nakopávaly balony vpřed, což jim nebylo podobné. O dalším dění na trávníku rozhodlo 180 vteřin mezi třináctou a patnáctou minutou. Nejprve se s pomocí dvou tečí prosadil střelou z patnácti metrů kapitán Baníku Kotásek. O dvě minuty později pak poslal Machovský těžší malou domů brankáři Hanzelovi, tomu se odkop nepodařil a míč dopadl přesně na nohu napadajícího útočníka Vacenovského. Ten brankáře snadno obešel a zvýšil do prázdné branky na 2:0 pro Ratíškovice.
Lednice se ani za nepříznivého stavu nevzdala, vždyť času bylo dost. Jenže střelci Moravanu měli dlouho vychýlenou mušku. Po kombinaci na jeden dotek pálil mimo Pálka, Machovský z úhlu střílel jen do brankáře a Myšák chytil i hlavičku Wolgemutha. Tradiční ofenzivní tahouni Lednice Fobl s Holešínským byli v první půli téměř neviditelní.
„Měli jsme dát kontaktní branku mnohem dříve, šance jsme na to měli. V tom momentě bychom si remízu zasloužili. Jenže v šestnáctce jsme byli málo důrazní, útočníkům se tento zápas nepovedl. Postupem času jsme ale museli vysunout útok, a to se hostům hodilo," poznamenal Forman.
Na začátku druhé půle začalo pršet a postupem času se déšť změnil v bouřku. I v ní se ale pokračovalo v zápase a padaly i branky. Tu první měl v pětapadesáté minutě na svědomí ratíškovický Kordula, ale jeho radost zkazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího. A chvíli na to se radovali i domácí. V osmapadesáté minutě poprvé prostřelil gólmana Myšáka Fobl. Jeho trefa už byla zcela regulérní.
Hosté se ale vedení nabitého v první půli nehodlali tak lehce vzdát a i přes neustávající déšť se hnali na bránu Moravanu. Jejich kombinace už ale zdaleka nebyly na mokrém terénu tak přesné. Rozuzlení zápasu přišlo až v 85. minutě, kdy se střídající Koplík prosadil střelou z pravé strany. I díky čtveřici střídání už si hosté vítězství pohlídali.
„Jsme rádi, že zvládli další těžký venkovní duel. Tří bodů z Lednice si vážíme, protože jsme nehráli tak dobře jako ve Velkých Pavlovicích. Výhra byla spíše vydřená. Bylo to vyrovnané bojovné utkání. Hra se za vydatného deště přelévala ze strany na stranu. Nám pomohly dvě slepené branky v úvodu utkání. Klid nám ale dal až třetí gól střídajícího Koplíka," dodal ratíškovický kouč Petr Kopl.
 
Branky: 58. Fobl – 13. Kotásek, 15. Vacenovský, 85. Koplík.
ŽK: 0–2.
Střely na bránu: 7:11 (v půli 4:7).
Rohy: 7:7 (5:4).
Diváků: 140.
Rozhodčí: Král – Pátek, Rodinger.
 
+ sdílejte